Vágólapra másolva!
Szita Zoltán, a Wisla Plock magyar válogatott balátlövője hét góllal segítette a Wisla Plock továbbjutását az Európa-ligában.

A lengyel klub nyolcaddöntős ellenfele a Sporting volt, amelyet a párharc első mérkőzésén idegenben 29-25-re le tudott győzni. Ennek köszönhető, hogy a visszavágón elszenvedett 28-25-ös vereség dacára is Szita csapata tudott bejutni a legjobb nyolc közé.

A 23 éves balátlövő hét gólt dobott a kedd esti mérkőzésen, amivel a találkozó legeredményesebb játékosa lett. Szita ezzel már 49 gólnál jár az Európa-liga idei kiírásában, és az április 13-án kezdődő, GOG Gudme elleni negyeddöntőben tovább gyarapíthatja góljainak a számát.

Hiába Császár Gábor hét, valamint Bartók Donát három gólja, a Schaffhausen a 27-27-es odavágó után hazai pályán nem bírt a jóval esélyesebb Montpellier-vel. A franciák 32-25-ös győzelmükkel kiütötték a svájciakat.

A legjobb nyolc között a Montpellier-Füchse Berlin egy előrehozott döntőnek is tekinthető, bár a Csehovszki Medvegyi ellen negyeddöntőző Rhein-Neckar Löwen lehet, hogy másképp gondolkodna ebben a kérdésben.