Vágólapra másolva!
Már zajlanak az egyeztetések a női kézilabda-válogatottal az olimpiai indulás jogát kiharcoló szakmai stábbal. Erről is beszélt Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Szeretnék, ha Elek Gábor, Danyi Gábor és Görbicz Anita továbbra is segítené a munkát, de a selejtezőtorna előtt mentális és fizikális felkészülésért felelős szakemberekkel is szeretnének még együtt dolgozni.

A női szakág irányításának feladatával öt évvel ezelőtt megbízott, korábbi világklasszis válogatott kapus Pálinger Katalin nem tagadta, óriási megkönnyebbülés volt számára, hogy csapat március közepén Győrben kiharcolta az olimpiai kvalifikációt, ugyanis, mint mondta

"ez volt a legfontosabb cél, hogy semmi sem számít, csak jussunk ki az olimpiára".

Most pedig, kevesebb mint négy hónappal a játékok kezdete előtt (a női kézilabdatorna július 25-én kezdődik és augusztus 8-ig tart) az MKSZ vezetésének a legfontosabb feladata, hogy együtt tartsa azt a szakmai stábot, amelyikkel kiharcolta az olimpiai szereplést csapat. Azaz Elek Gábor szövetségi kapitány, Danyi Gábor edző és Görbicz Anita szakmai tanácsadó, valamint a velük dolgozó stáb többi tagjával kell megegyezni a folytatásról.

Az Elek Gábor vezette szakmai stáb munkája nélkülözhetetlen volt sikeres kvalifikációban Fotó: Szabó Gábor - Origo

"A megbízatásuk egyelőre az olimpiai selejtező végéig szólt, de szeretnénk folytatni velük az együttműködést, ugyanúgy Holanek Zoltánnal az erőnléti munka tekintetében. Szerencsére pozitív a fogadtatás minden irányból."

A szakmai stáb kialakításával kapcsolatban zajlanak az egyeztetések: „Elkezdtük, de konkrétumokat még nem szeretnék mondani, amíg ezek nem zárulnak le.

– mondta Pálinger Katalin, aki beszélt a magyar válogatott tokiói szerepléséről is.

"Minden meccsen úgy kell odaállnunk, hogy a maximumot kihozzuk magunkból.

Ott tényleg ki-ki meccs lesz mindegyik, sok kérdőjel van addig. Például, hogy milyen kerettel tudnak a csapatok utazni, és reméljük, ez nem a laborokban dől majd el."

A teljes beszélgetés ide kattintva nézhető meg a Sport TV hivatalos oldalán.