Vágólapra másolva!
A Nantes némileg meglepetésre megfordította a Kielce elleni visszavágót a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így a franciák lehetnek a Telekom Veszprém ellenfelei a négyes döntőbe jutásért.

Miután a lengyel Kielce a párharc első mérkőzését a papírformának megfelelően idegenben 25-24-re megnyerte, továbbra is a továbbjutás esélyesének számított. Azonban mivel a Nantes 34-31-re megnyerte a visszavágót, így a franciák jutottak be a legjobb négy közé.

A bravúrból a legtöbb góllal (kilenccel) a spanyol balszélső, Valero Rivera vette ki a részét, de nem jöhetett volna létre a kapuban a fontos pillanatokban remek teljesítményt bemutató Emil Nielsen, illetve a 41. születésnapja felé közeledő legenda, Kiril Lazarov megmozdulásai nélkül sem.

Nem ez volt az egyetlen meglepetés a szerda játéknapon. Hiába nyerte meg az első meccset a Porto 32-29-re az Aalborg ellen, a vissszavágót a dánok ugyanennyivel tudták behúzni, és idegenben lőtt több góllal végül a rivális jutott tovább.

Korábban a Flensburg - a Zágráb koronavírusos játékosai miatt - játék nélkül biztosította a helyét a következő körben, így a német bajnokság listavezetője pihentebben várhatja a negyeddöntőt, mint az Aalborg.

Nem csak a Nantes, de az Aalborg is megfordította a párharcát szerda este Forrás: EHF CL, Facebook

A Nantes ellenfele minden valószínűség szerint a csütörtöki Vardar Szkopje elleni hazai visszavágóját 14 gólos előnyben váró Telekom Veszprém lesz.

Szintén könnyedén jutott tovább a Barcelona, amely 76-44-es összesítésssel ütötte ki az Elverumot. A MOL-Pick Szeged a második meccsen már jobban tartotta magát a címvédő THW Kiel ellen, de végül ezt a találkozót is 33-28-ra veszítette el, mint a párharc első felét.

Csütörtökön a Veszprém-Vardar mellett a 37-24-ről induló PSG-Celje is lefutottnak látszik, nem úgy a Meskov Breszt - Motor párharc, ahol a kétgólos ukrán előny még kezelhetőnek tűnik a hazaiak szempontjából.