Társoldalunk:

A Telekom Veszprém sima győzelemmel jutott döntőbe a Magyar Kupában

2021.04.11. 19:37

A bajnoki címvédő Telekom Veszprém 43-26-ra legyőzte a Balatonfüred csapatát a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében, a szigetszentmiklósi négyes döntő vasárnapi játéknapján.

A Balatonfüred csupán öt percig tudta szorossá tenni a találkozót (3-3), ezt követően a Rasmus Lauge, Kent Robin Tönnesen és Andreas Nilsson nélkül játszó veszprémiek egy hét gólos szériával elléptek, és a folytatásban is szinte folyamatosan növelték előnyüket.

Nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a bajnoki címvédő remekül védekezett, Petar Nenadic vezérletével hatékonyan támadott, és a szünetben már 11 találattal jobban állt.

A játék képe a második félidőben sem változott, Jorge Maqueda sorozatban négy gólt lőtt, csapata ekkor már hússzal vezetett, és végül 17 találattal győzött.

A veszprémieknél minden játékos szerzett gólt, aki pályára lépett. A legeredményesebb Maqueda volt, mind a hét lövését gólra váltotta. Dejan Manaszkov és Petar Nenadic öt-öt találattal, Vladimir Cupara pedig 15 védéssel és egy góllal járult hozzá a sikerhez.

A fürediek legjobbja a magyar válogatott jobbszélső, Pedro Rodríguez volt, aki hét lövésből hatszor talált be.

A Balatonfüred hatodszor jutott a négyes döntőbe, az eddigi öt alkalomból négyszer bronzérmet nyert, amire még idén is van esélye. A 27-szeres győztes Veszprém 37. alkalommal jutott kupadöntőbe.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
Telekom Veszprém-Balatonfüredi KSE 43-26 (23-12)
Később:
Veszprémi KKFT - MOL-Pick Szeged 20.15
hétfőn játsszák:
a 3. helyért 17.30 döntő 19.45