Vágólapra másolva!
Mindkét orosz csapat is nagyobb hátrányból várhatta a maga visszavágóját a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és közülük az egyiknek sikerült is a fordítás.

Hiába nyerte meg a CSM Bukarest 32-27-re a CSZKA Moszkva elleni párharc első mérkőzését, a másodikon a kapuban 40 %-os hatékonysággal védő Chana Masson bravúrjainak is köszönhetően az oroszok 24-19-re tudtak diadalmaskodni.

A 42 éves brazil kapus óriási védéseivel a moszkvaiak történetük első BL-idényében bejutottak a négyes döntőbe. A CSZKA idegenben lőtt több góllal ütötte ki a román együttest, a Krim Ljubljana elleni nyolcaddöntőhöz hasonlóan ismét a visszavágón megfordítva a párharcot.

Katrine Lunde úgy kezdte a Rosztov-Vipers visszavágót, ahogyan egy legendától illik. Az első 12 percben csupán egyetlen gólt kapott, azt is hétméteresből, így csapata szombati 34-27-es sikere után megalapozta, hogy a vasárnapi visszavágón ne legyen kérdés, hogy ők jutnak be a final fourba.

A norvég legenda 41 évesen is úgy véd, mint legszebb napjain, így a támadásban a Nora Mörk, Henny Reistad és Heidi Löke góljai által repített Vipers 23-23-as döntetlenjével könnyedén kiharcolta a továbbjutást.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, ennek a párharcnak mindkét mérkőzését Rosztovban játszották, azonban a sérült Anna Vjahirjeva hiányát nem bírta el az orosz együttes, amelyik így kisebb meglepetésre nem lesz ott a május utolsó hétvégéjén Budapesten megrendezésre kerülő négyes döntőben.

A Győri Audi ETO, a Vipers és a CSZKA Moszkva mellett a Brest Bretagne lesz a negyedik csapat, amelyik érdekelt lesz az április 13-i, keddi sorsoláson.

A címlapi kép illusztráció!