Társoldalunk:

Maradna Spanyolországban a női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya

2021.04.12. 12:20

Jelenlegi csapatában, a Ciudad De La Laguna Tenerifében folytatná pályafutását Raksányi Krisztina, a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

A 29 esztendős játékos októberben - három hónap után - távozott a francia első ligás Tarbes-tól, és decemberben szerződött Spanyolországba. Az idény véget ért a bajnokságban a legjobb nyolc között búcsúzott tenerifei együttes számára, Raksányi szerződése pedig lejár, ám mint az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn délelőtt elmondta: mindenképp folytatja a légióséletet.

"Ha lehet, akkor itt Spanyolországban, a Tenerifével folynak a tárgyalások, nagyon szeretnék itt maradni, szerintem egy pár napon, héten belül ki fog derülni, hogy mi fog történni velem." - fogalmazott.

Elárulta: noha múlt szombaton a pontvadászat küzdelmei véget értek számukra, társaival Tenerifén maradtak, és a többi között jet-ski túrával erősítették a csapategységet.

Maradna Spanyolországban a női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya, Raksányi KrisztinaForrás: CDB Clarinos Ciudad de los Adelantados

Az alapszakaszban elért hatodik helyet - amely Európa Kupa-indulást jelent - jó eredménynek tartja, és örül, hogy a búcsú ellenére jó érzésekkel, közönség előtt zárták a Girona elleni párharcot.

Saját játékperceivel elégedett, mint mondta, a dobott pontok sosem voltak nagyon fontosak számára. Az edzői stáb is elégedett a teljesítményével, a feladata a csapat összefogása, a társak és a labda mozgatása, valamint az, hogy első legyen a védekezésben.

A klubváltás nehézségei kapcsán kiemelte: a fizikális francia bajnokság után a gyorsabb spanyol ligában szoknia kellett a változást. Spanyolországban nagy tere van a kreativitásnak, "gyorsan kell jó döntéseket hozni, emellett ki tud jönni, ki mire képes".

A válogatottra kitérve leszögezte: sok tehetséges fiatal van a nemzeti csapat keretében, amelynek két év áll rendelkezésre arra, hogy összeérjen.

"Hogy megmutassa a 2023-as Európa-bajnokságon először is azt, hogy ott van a helye, másrészt pedig, hogy lehet jó eredményt elérni a magyar kosárlabdában" - fejtette ki a csapatkapitány.

Raksányi gratulált a Szekszárdnak az Európa Kupában vasárnap megszerzett bronzéremhez, valamint sok sikert kívánt az Euroliga hétvégi isztambuli négyes döntőjéhez a Sopronnak, amely a pénteki elődöntőben a spanyol Salamanca együttesével találkozik.