Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Lakers házigazdaként 121-113-ra kikapott a Boston Celtics csapatától az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának csütörtöki játéknapján.

A hazaiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen, sőt a vendégek előnye a negyedik negyed közepén már 27 pontra nőtt. A mezőny legeredményesebb játékosa a bostoni Jaylen Brown volt negyven ponttal.

A Los Angeles-i Staples Centerbe a szezon során először engedtek be nézőket.

A Lakers legutóbbi kilenc meccséből ötöt elveszített, viszont a csapat jó hírt is kapott csütörtökön, mivel az orvosok engedélyezték a teljes értékű edzésmunkát a gárda egyik sztárjának, Anthony Davisnek, aki 28 meccse harcképtelen.

Amíg a kaliforniai gárda Davist és másik vezérét, LeBron Jamest is hosszú ideje nélkülözi, addig a Milwaukee Bucksba hat kihagyott találkozó után visszatérhetett Jannisz Antetokounmpo. Az előző két szezonban a liga legértékesebb játékosának választott kosaras 15 pontot szerzett az Atlanta Hawks elleni meccsen, melyet végig vezetve, 11 ponttal nyert meg csapata.

A liga második legjobb mérlegével rendelkező Phoenix Sunsnak a Sacramento Kings sem jelentett gondot. Az arizonai gárda ezúttal Deandre Ayton vezérletével győzedelmeskedett, aki 26 pontot és 11 lepattanót szerzett a meccsen, és 11 mezőnykísérletéből csupán egyet hibázott el.

Sorozatban negyedik sikerét aratta a Golden State Warriors, mely ezúttal a Cleveland Cavaliers vendégeként nyert simán, 18 ponttal. A vendégeknél Stephen Curry volt a legjobb, 33 ponttal vette ki részét a sikerből.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-Boston Celtics 113-121
Atlanta Hawks-Milwaukee Bucks 109-120
Phoenix Suns-Sacramento Kings 122-114
Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors 101-119