Meglepetésgyőzelmet aratott a Buffalo az NHL-ben

Buffalo Sabres v Washington Capitals GettyImageRank2 Color Image hockey national hockey league nhl Horizontal SPORT ICE HOCKEY
WASHINGTON, DC - APRIL 15: Sam Reinhart #23 of the Buffalo Sabres reacts after scoring a goal against the Washington Capitals during the first period at Capital One Arena on April 15, 2021 in Washington, DC. Scott Taetsch/Getty Images/AFP (Photo by Scott Taetsch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A liga legrosszabb mutatójával rendelkező Buffalo Sabres meglepetésre 5-2-re nyert a keleti divízióban listavezető Washington Capitals otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának csütörtöki játéknapján.

A vendégcsapat a második harmadban volt igazán elemében, amikor három gólt szerzett. A Buffalo a mostani szakaszban magára talált, mert sorozatban elszenvedett 18 vereség után a legutóbbi kilenc meccséből már az ötödiket nyerte meg.

A Tampa Bay hosszabbításban gyűrte le otthon a Florida Panthers csapatát. A mérkőzést a ráadás 54. másodpercében Victor Hedman döntötte el. A Lightning ezzel az élen áll a Központi csoportban, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Carolinával holtversenyben. A Florida egy ponttal van mögöttük.

Nem volt elég az alap játékidő a Pittsburgh és a Philadelphia összecsapásának az eldöntésére sem, hosszabbításra, majd szétlövésre került sor, melyben a vendég Flyers volt eredményesebb Claude Giroux és Sean Couturier jóvoltából. A másik oldalon csak Jake Guentzel talált a kapuba.

A Dallas két hosszabbításos-szétlövéses vereség után tudott győzni: a Columbus elleni 4-1-es hazai sikerből Gyenyisz Gurjanov két góllal vette ki a részét.

Eredmények:
Washington Capitals-Buffalo Sabres 2-5
Tampa Bay Lightning-Florida Panthers 3-2 - hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 1-2 - szétlövéssel
Dallas Stars-Columbus Blue Jackets 4-1
Boston Bruins-New York Islanders 4-1
Carolina Hurricanes-Nashville Predators 4-1
New York Rangers-New Jersey Devils 4-0
Toronto Maple Leafs-Winnipeg Jets 2-5
Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 4-1