Vágólapra másolva!
A MAFC szerezte meg a bronzérmet a férfi röplabda Extraligában, miután vasárnap a helyosztó párharc mindent eldöntő ötödik összecsapásán nagy csatában legyőzte a vendég Kazincbarcikát. A nőknél a Vasas végzett a harmadik helyen.

A vendégek két szett után nagyon közel érezhették magukhoz az érmet, mivel 2-0-ra vezettek, a folytatásban azonban a MAFC vette át az irányítást és öt játszmában győzni tudott.

Az alsó házi küzdelmek során már a vasárnapi utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a következő szezonra vonatkozóan a Debrecen, a Dunaújváros, valamint a Kecskemét megőrizte tagságát az Extraligában, amelybe története során először feljutott a budapesti Kistext SE. Most a Kecskemét a Dág elleni sikerével a hat csapat tíz fordulós küzdelmének az élén végzett, így összességében az ötödik helyen zárta a szezont.

Bronzérmes a MAFC Forrás: Mafc-Bme Röplabda/Facebook

A rájátszás mezőnyének hat együttese - az Extraliga 5-7., valamint az NB I 1-3. helyezettje - körmérkőzéses rendszerben döntötte el a helyezések sorsát. A legjobb négy a következő idényben az Extraligában szerepelhet, az 5-6. helyen végző csapatok pedig a második vonalnak számító NB I-ben indulhatnak.

Eredmények:
a 3. helyért, 5. mérkőzés:
MAFC-BME - Vegyész RC Kazincbarcika 3-2 (-18, -18, 22, 20, 13)
A párharc végeredménye: 3-2 a MAFC javára.

A női röplabda Extraligában a Vasas Kaposváron tudott nyerni vasárnap, így megszerezte a harmadik helyet.

A piros-kékek óriási csata végén, az ötödik szettet 15-13-ra megnyerve szerezték meg a bronzérmet.

A Vasas őrült meccsen szerezte meg az Extraliga bronzérmét Forrás: Vasas Röplabda/Facebook

Eredmény:
a 3. helyért, 4. mérkőzés:
1. MCM-Diamant Kaposvár - Vasas Óbuda 2-3 (-19, 16, -24, 21, 13)
A párharc végeredménye: 3-2 a Vasas javára.