Vágólapra másolva!
Pénteken tartotta meg tisztújítását az Európai Kézilabda Szövetség (EHF). A magyar kézilabdázás számára nagy siker, hogy a Végrehajtó Bizottság, azaz a vezetőség tagja maradt Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára, akit egyben az EHF Strandkézilabda Bizottságának elnökévé is megválasztottak. Az európai szervezet elnöke további négy évre Michael Wiederer.

„Amikor 2016-ban Horváth Gabriella az EHF Végrehajtó Bizottság tagja lett, azt mondhattuk, hogy a magyar kézilabdázás visszaszerezte azt a sportdiplomáciai helyet a sportágban, amely megilleti eredményei, részvétele, aktivitása, munkája és hagyományai alapján. Főtitkár asszony az elmúlt években rászolgált arra, hogy ismét bizalmat kapjon, egyrészt személyes munkája révén, másrészt a sportág pályán elért és pályán kívüli eredményei miatt is – mondta el Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója. – Számos világverseny hazai megszervezése és a jövőbeli események rendezési jogának elnyerése, valamint Magyarország nemzetközi megítélése is jelzi, hogy hazánk vezető országnak számít a kézilabdázásban, és ezt tükrözte vissza az EHF kongresszus tisztújítása is. Gratulálunk Horváth Gabriellának és további jó munkát, sok sikert kívánunk!"

Horváth Gabriella továbbra is az EHF vezetőségében Forrás: facebook.com/kezivalogatott

„Korábban egy cikluson keresztül már tagja lehettem a Strandkézilabda Bizottságnak, majd 2016 óta a Végrehajtó Bizottságban dolgozhattam, most pedig nagy örömömre visszatérek a strand-szakághoz is, és a strandkézilabda-testület elnöki munkája mellett folytathatom munkámat a vezetőségben, ami külön öröm számomra – hangsúlyozta Horváth Gabriella, a Végrehajtó Bizottság újraválasztott tagja. – A strandbizottság élén a norvég Ole Jörstadot követem, aki hosszú évekig vezette a testületet, és az ő idején óriási fejlődött a szakág, ezt szeretném tovább folytatni. A Végrehajtó Bizottságban megmaradó tagság a teljes magyar kézilabda dicsérete, folyamatosan tapasztalom, milyen pozitív Magyarország megítélése az EHF-ben és a tagországokban. Azon dolgozunk a következő években is, hogy mind jobban segítsük a sportág fejlesztését, és ezen belül a magyar csapatokat."

Az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottságának tagjai, 2021-25:

Elnök: Michael WIEDERER (osztrák)

1. alelnök: Predrag BOSKOVICS (montenegrói)

Pénzügyi alelnök: Henrik LA COUR (dán)

A Versenybizottság elnöke: Bozsidar DJURKOVICS (szerb)

A Módszertani Bizottság elnöke: Pedro SEQUIERA (portugál)

A Strandkézilabda Bizottság elnöke: HORVÁTH Gabriella

A Végrehajtó Bizottság további megválasztott tagjai:

Francisco V. BLAZQUEZ GARCIA (spanyol)

Franjo BOBINAC (szlovén)

Stefan LÖVGREN (svéd)

A Végrehajtó Bizottság további 3 tagját az EHF Professional Handball Board-ja, a Women's Handball Board és a Nations Board delegálja.