Vágólapra másolva!
Hosszan szidta a bírókat a hétfői Alba Fehérvár-DEAC férfi kosárlabda bajnoki mérkőzés után Forray Gábor, a székesfehérvári csapat edzője. Az Alba Fehérvár hazai pályán kapott ki a debreceni együttestől, ezzel ebben a negyeddöntős párharcban 2-2-re állnak a felek. A mindent eldöntő meccsre szerdán kerül sor Debrecenben.

A Debrecen 97-90-es győzelme után Forray Gábor a következőket mondta a Nemzeti Sportnak."Emberfelettit küzdöttünk, de úgy nehéz, hogy elfogyunk a végére.

Szerdán egy percig sem adjuk fel, nem tudom, ki lesz hadra fogható, az biztos, hogy az utolsó leheletünkig fogunk küzdeni, csak azt szeretném, hogy a pályán dőljön el a csata, egyenlő feltételek mellett."

Forray ezen nyilatkozata alapján egészen biztosan gyilkos csata várható szerdán Debrecenben. Amelyik csapat ott nyer, bejut a legjobb négy közé a bajnokságban, a vesztes csak az 5-8. hely valamelyikén végez. Az első debreceni meccsen amúgy az Alba Fehérvár nyert, ezzel elvette a DEAC pályaelőnyét. A második összecsapáson is az Alba Fehérvár győzött, így már 2-0-ra vezetett a 3 nyert meccsig tartó pároscsatában. Innen állt fel a DEAC és harcolta ki az ötödik mérkőzés lehetőségét.