Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária hazai pályán 31-29-re legyőzte a DVSC Schaeffler csapatát a női kézilabda NB I szerda délutáni mérkőzésén.

Emily Bölk és Kovács Anna nagyszerű megmozdulásaival indult a rangadó. Bíró Blanka védéseinek is köszönhetően a Fradi az első félidő közepére három-négygólos előnybe került, de a Loki a zöld-fehérektől a szezon előtt leigazolt Bánfai Kíra góljával 12-12-re kiegyenlített.

A Fradi győzelmét hozta a DVSC elleni rangadó Forrás: Micheller Szilvia/ EHF CL, Facebook

A hazaiak ezután öt gólt lőttek válasz nélkül, a magyar válogatott játékosaik voltak elemükben: Szucsánszki Zita, Klujber Katrin, Háfra Noémi és Schatzl Nadine is jól szóltak hozzá a mérkőzéshez. A szünetben 18-14-re vezetett a bajnokság második helyén álló együttes.

A második játékrész elején a debreceniek visszazárkóztak, Kovács mellett Vámos Petra is egyre gyakrabban tudott jó megoldásokat bemutatni. 20-20 után Háfra percei következtek, a Fradi pedig 23-23 után két-háromgólos előnyben mehetett bele a hajrába.

Ann-Cathrin Giegerich óriási bravúrjai életben tartották a vendégek reményeit, és mivel a Fradi nem tudta kihasználni emberelőnyét, Tóvizi Petra találata után 27-26-ra feljött a tavasz óta Kudor Kitti által irányított együttes. Két és fél perccel a vége előtt Angela Malestein eldöntötte a két pont sorsát.

A találkozó legeredményesebb ferencvárosi játékosa a születésnapos Emily Bölk lett, nyolc góllal, a vendégeknél Kovács Anna hétszer talált a kapuba. Bíró Blanka hazai oldalon 13, Ann-Cathrin Giegerich 9 védéssel segítette csapatát.

A Fradi 31-29-re legyőzte a Debrecent, így megmaradt az esélye a Győri Audi ETO elleni versenyfutásban a bajnoki címre.

A két sztárcsapat - minden bizonnyal - egy hét múlva szerdán egymás ellen dönti el az aranyérem sorsát, de addig a fővárosiakra a Siófok elleni szombati a győriekre pénteken egy Alba Fehérvár elleni találkozó vár.

Női kézilabda NB I, a szerdai játéknap eredményei:
FTC-Rail Cargo Hungária - DVSC Schaeffler 31-29 (18-14)
később:
Motherson-Mosonmagyaróvár - Érd 18:00