Társoldalunk:

Győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőt a női röplabda-válogatott

2021.05.07. 18:57

A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte Izraelt a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat első fordulójában pénteken, az E csoportnak otthont adó franciaországi Belfortban.

A magyar csapat csütörtökön Bécsen keresztül Bázelbe utazott, majd onnan buszozott a kelet-franciaországi városba, ahová csak vacsorára érkezett meg.

A sorozatban negyedik Európa-bajnokságukra kijutni készülő magyarok az első játszmában végig irányítottak, jó nyitásaiknak köszönhetően kiismerhető játékra késztették az izraelieket, akiknek ütőit jó blokkjaikkal is elbizonytalanították.

Magabiztos győzelemmel rajtoltak a magyarokForrás: Magyar Röplabda Szövetség/Facebook

A második felvonásban is lendületben maradtak a tétmérkőzésen most bemutatkozó lengyel szövetségi kapitány, Jakub Gluszak tanítványai. A három ütőjátékoson - Pallag Ágnesen, Szakmáry Grétán és Török Katán - kívül a center Gyimes Zsófia is ponterősen röplabdázott, így a hajrában az is belefért, hogy a múlt heti, szlovénok elleni felkészülési mérkőzéseken debütált Kiss Gréta és Vezsenyi Adrienn is pályára lépjen.
A harmadik szett még az előzőnél is simábban alakult, a magyarok így végig vezetve, koncentrált, magabiztos játékkal, 73 perc alatt múlták felül az izraelieket.A mérkőzés legeredményesebb játékosa a csapatkapitány Szakmáry volt 18 ponttal.

Európa-bajnoki selejtező, nők, 1. forduló, E csoport, Belfort: Magyarország-Izrael 3-0 (18, 14, 12)

a magyar pontszerzők: Szakmáry 18, Pallag 11, Török 9, Gyimes, Kump 8-8, Király-Tálas 3

A magyarok szombaton a házigazda franciákkal találkoznak, míg vasárnap a dánokkal csapnak össze, mielőtt jövő péntektől vasárnapig Budapesten, a Ludovika Arénában ismét megmérkőznek mindhárom csapattal.

A csoportból az első kettő jut ki az augusztus 18-án kezdődő szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű kontinensviadalra.