Vágólapra másolva!
Nyártól a MOL-Pick Szeged csapatában folytatja karrierjét a 23 éves portugál irányító Miguel Martins, aki három évre írt alá a Tisza-partiakhoz.

Miguel Martins 1997. november 4-én született Portóban. Eddig csak szülővárosa csapatában szerepelt. A nemzetközi porondon a 2016-2017-es idényben mutatkozott be, az EHF-kupában 27 gólt szerzett. Eddig két idényt játszott a Bajnokok Ligájában. Az első szezonjában 43 gólt szerzett, míg az idei idényben 45-ször volt eredményes. Kétszer is játszott Szeged ellen, a portói meccsen 5, míg az újszegedi sportcsarnokban lejátszott találkozón 3 gólt dobott. A portugál válogatottban eddig 42 alkalommal szerepelt, és 88 gólt lőtt, írja a fiatal játékosról a klub honlapja.

Miguel Martins a Pick első portugál kézilabdázója lesz, és érkezése jól jelzi a sportág fejlődését a hazájában. A korosztályos világversenyeken aratott kiemelkedő eredmények után a felnőtt csapat is egyre jobb eredményeket ér el, a 2020-as Európa-bajnokságon a csoportjából Franciaországot megelőzve jutott be a középdöntőbe, majd végzett a végüla hatodik helyen, az idén januári egyiptomi vb-n 10. lett a csapat, míg a márciusi olimpiai selejtezőtornáról fennállása során első alkalommal kijutott a nyári olimpiára.