Társoldalunk:

A női röplabda-válogatott legyőzte az izraeli csapatot, kijutott az Európa-bajnokságra

2021.05.14. 20:32

A magyar válogatott 3-0-ra legyőzte az izraeli csapatot pénteken a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjának negyedik fordulójában a Ludovika Arénában, ezzel kijutott a kontinenstornára.

A magyarok lengyel szövetségi kapitánya, Jakub Gluszak ismét azoknak szavazott bizalmat a kezdőhatosban, akik az egy héttel korábbi, franciaországi tornán 3-0-ra legyőzték a riválist.

Megilletődötten kezdtek a házigazdák, akik közül sokan több mint egy év után először játszottak nézők előtt: a Ludovika Arénában mintegy 250-en figyelték, amint 0-4 után nem sokkal már 10-10-et mutatott az eredményjelző. Az izraeliek csak három pontot érő győzelemmel tudták volna életben tartani továbbjutási reményeiket, Török Kata támadásaival azonban 13-11-nél már kettővel vezetett a hazai csapat, amely egyre precízebben röplabdázott, így 27 perc után előnybe került.

A magyar válogatott játékosainak minden oka megvan az ünneplésreForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A második játszmában a Németországból Törökországba szerződő csapatkapitány, Szakmáry Gréta, valamint a Bundesligában szereplő Pallag Ágnes pontjaival az elejétől fogva a magyarok vezettek, és előnyüket folyamatosan növelve magabiztosan kerültek egy szettre az újabb Európa-bajnoki részvételtől.

A harmadik felvonásra sem változott jelentősen a mérkőzés képe, a magyarok irányítottak, a vendégek pedig elsősorban akkor tudtak közelebb kerülni, amikor a hazai játékosok hibáztak. A találkozó végkimenetele nem volt kérdéses, a házigazda együttes röplabdázói 77 perc után ünnepelhették az Európa-bajnoki kijutást.

A női röplabda-válogatott sorozatban negyedszer jutott ki az Európa-bajnokságraForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A mérkőzés legeredményesebbje Szakmáry volt 13 ponttal.

Európa-bajnoki selejtező, nők, 4. forduló, E csoport
Magyarország-Izrael 3-0 (19, 16, 16)
a legjobb pontszerzők: Szakmáry 13, Török, Pallag 12-12, illetve Malik 11

A kvalifikációban továbbra is veretlen magyarok sorozatban negyedik, összességében pedig 18. kontinenstornájukra készülhetnek, sikerükkel a franciákat is "kivitték" az Európa-bajnokságra, melyre minden csoportból az első két helyezett utazhat.

A szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű Eb augusztus 18-án kezdődik, a csoportok sorsolását jövő csütörtökön rendezik a finálénak otthon adó Belgrádban.

A csoport állása: 1. Magyarország 11 pont, 2. Franciaország 10, 3. Izrael 3, 4. Dánia 0