A Győr simán legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében

Győr, 2021. február 3. A győri Stine Bredal Oftedal (j) és Alicia Stolle, a Ferencváros játékosa (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. február 3-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Debrecen után a címvédő Győri Audi ETO KC jutott döntőbe a női kézilabda Magyar Kupában, miután 29-25-re legyőzte a Ferencvárost az elődöntőben, a veszprémi négyes döntő első, szombati játéknapján.

A női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjében a Ferencváros és a Győr találkozott egymással szombat délután. Pikáns mérkőzésre lehetett számítani, hiszen a Fradi és a Győr párharca rendre különleges, főleg a két csapat legutóbbi találkozója után. Május 5-én ugyanis bombameglepetést okozott a Ferencváros azzal, hogy kilenc góllal legyőzte az Elek Gyula Arénában a Győrt, és ezzel lépéshátrányba kerültek a bajnoki címért zajló csatában. Ugyanis ha az idény végén is pontegyenlőség lesz közöttük, az egymás elleni eredmények az FTC-nek kedveznek, mivel február elején „csak" 33-27-re kapott ki Győrben.

A váratlan vereség után az ETO azonnali hatállyal menesztette Danyi Gábort, így az idény utolsó három hetében a nyártól amúgy is visszatérő Ambros Martin irányít. Az edzőváltás jót tett a Győrnek, ugyanis alaposan feltüzelt csapat lépett pályára.

Nagy iramban kezdődött a rangadó, ahol csupán 5-4-ig haladtak fej-fej mellett a csapatok, majd Fodor Csenge, Kari Brattset és Veronica Kristiansen találataival 8-4-re meglépett Ambros Martín csapata. A Ferencváros sokat hibázott a folytatásban és egy tíz perces gólcsend következett. A Győr játéka viszont sokat javult a két együttes utolsó meccse óta. Tíz perccel az első félidő vége előtt Oftedal góljával először volt 5 gól a két csapat között. A folytatásban nem tudott ellépni a Győr, egymás után estek a gólok. Ugyan az FTC két perccel a félidő vége előtt Kovács Anett révén két gólra dolgozta le hátrányát, de Görbicz és Hansen csodás csuklómozdulattal szerzett góljára csak Stolle tudott válaszolni, így 16-13-as győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő Bíró Blanka védésével indult, majd Oftedal váratlanul, talpról eresztett el egy lövést, majd Amorim harcolt ki hetest, amit Kristiansen vágott be. 19-17-nél a Ferencváros egy gólra feljöhetett volna, de Bölk lövése a lécről pattant fölé. A túloldalon viszont Amorim betörése után ismét három volt a két csapat között. (17–20)

Tizenöt perccel a vége előtt emberelőnybe került a Győr, de Bíró Blanka bravúrjaival, illetve Háfra és Klujber révén egy gólra jött fel a Ferencváros. Mielőtt azonban egyenlíthetett volna a Fradi, a Győr mindig ellépet 2-3 góllal, így Elek Gábornak az 53. percben, 22-25-nél időt kellett kérnie. Majd Leynaud védétt bravúrosan, Oftedal és Brattset összjátékának köszönhetően pedig 22–26-ra módosult az eredmény, a négy gólos különbséget pedig már nem tudta ledolgozni a Ferencváros, amely az egész mérkőzés alatt csak futott az eredmény után, hiszen a Győr a rangadón egyszer sem került hátrányba.

A Győri ETO 29-25-re legyőzte a Ferencvárost, ezzel bejutott a női kézilabda Magyar Kupa döntőjébe.

Győri oldalon Stine Oftedal hét, Kari Brattset hat góllal járult hozzá a sikerhez, a fővárosiaknál Klujber Katrin hét gólt lőtt.

Az ETO a 19. Magyar Kupa-döntőjére készülhet, és eddig 14-et nyert meg. A DVSC 13. alkalommal jutott a kupasorozat fináléjába, eddigi mérlege öt győzelem és hét vereség. A két csapat 2009-ben és 2011-ben találkozott egymással a fináléban, és mindkétszer a győriek győztek.

Eredmény, elődöntő:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Győri Audi ETO KC 29-25 (13-16)
lövések/gólok: 42/29, illetve 47/25
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 8 perc

Az elődöntő másik mérkőzésén a Debrecen 28-22-re legyőzte a Kisvárda csapatát és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. A DVSC 13. alkalommal jutott a kupasorozat fináléjába, eddigi mérlege öt győzelem és hét vereség.