A jégkorong-vb-n is lehetnek nézők a csarnokokban

SLOVAKIA - LANKINEN KEVIN OF FINLAND AND TEAM FINLAND CELEBRATE THE WIN OF THE GOLD MEDAL LIFTING THE WORLD CUP WITH THE SUPPORTERS OF FINLAND DURING THE GAME BETWEEN CANADA AND FINLAND FINAL MATCH OF THE 2019 IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP - MAI 2019
Slovakia, Bratislava, 26-05-2019. Lankinen Kevin Of Finland and Team Finland celebrate the win of the gold medal lifting the world cup with the supporters of FInland during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship Slovakia final game between Canada and Finland at Ondrej Nepela Arena. Photograph by Matteo Cogliati / Hans Lucas. Slovaquie, Bratislava, 26-05-2019. Lankinen Kevin Of Finland et l equipe de Finlande celebre la victoire de la medaille d or soulever la coupe du monde avec les supporter du Finalnde au cours de la Coupe du monde de hockey sur glace 2019 IIHF Slovaquie match de finale entre Canada et Finlande a Ondrej Nepela Arena. Photographie de Matteo Cogliati / Hans Lucas. (Photo by Matteo Cogliati / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
A Rigában pénteken (ma) kezdődő jégkorong-világbajnokság előestéjén a lett parlament megszavazta, hogy lehetnek nézők a vb meccsein.

A csütörtök esti rendkívüli ülésen a törvényhozók többségi döntéssel - egy tartózkodás mellett 48-40 arányban - voksoltak amellett, hogy ne üres csarnokokban játsszanak a csapatok. A szurkolók közül viszont csak azokat engedik majd be, akik már legalább két hete túl vannak a koronavírus elleni védőoltáson, vagy dokumentálni tudják, hogy korábban átestek a betegségen.

Edgars Buncis, a világbajnokság szervezőbizottságának vezetője szerint három napon belül készen állnak a nézők fogadására az Aréna Rigában, már csak a parlamenti döntésnek megfelelő kormányhatározatra várnak. Úgy számolnak, hogy a jövő héttől lehetnek ott a szurkolók a lelátókon. A jegyeket csak online árusítják.

Krisjanis Karins lett miniszterelnök korábban azt mondta, az ország járványügyi helyzete miatt nem lát lehetőséget arra, hogy a május 21. és június 6. között Rigában zajló világbajnokságot nézők jelenlétében rendezzék.