Társoldalunk:

A magyar válogatott simán legyőzte az osztrák csapatot a férfi röplabda Európa-ligában

2021.05.27. 19:13

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte az osztrák csapatot csütörtökön az Európa-liga ezüst divíziójának negyedik fordulójában Luxembourgban.

A magyarok a kvartett első helyéről várták a luxemburgi folytatást, miután egy hete Ausztriában a házigazdákat 3-2-re, a miniállam csapatát 3-0-ra, míg a horvátokat 3-1-re legyőzték.

Koch Róbert szövetségi kapitány együttese a második kör nyitányán ismét az osztrákokkal nézett farkasszemet, és az első szettben - elsősorban remek nyitásainak köszönhetően - megszerezte a vezetést. A második játszma szorosabb küzdelmet hozott, a játékrész derekáig a rivális vezetett, de 13-15 után 20-17-nél már a magyaroknál volt az előny, amit a hajrában meg is őriztek.

A magyar röplabda-válogatott könnyed győzelmet aratottForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A harmadik felvonásban ismét a magyarok akarata érvényesült, akik a 22 pontos Pádár Krisztián vezérletével összességében simán, 67 perc alatt újra legyőzték az osztrákokat és közel kerültek a továbbjutáshoz.

Koch Róbert tanítványai pénteken Horvátországgal, szombaton pedig a házigazdával találkoznak.

A csoportból az első helyezett jut biztosan a négyes döntőbe, továbbá a két csoport jobbik második helyezettje. Ha a négyes tornát rendező Észak-Macedónia a másik négyesben az első kettő között zár, akkor a magyar csoportban is elég megszerezni a második helyet.

Eredmények, B csoport, 4. forduló, Luxembourg:
Magyarország-Ausztria 3-0 (21, 21, 18)