A férfi röplabda-válogatott bejutott az Európa-liga négyesdöntőjébe

A magyar csapat a vereség ellenére is bejutott a négyesdöntőbe
Vágólapra másolva!
A magyar férfi röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott a horvát csapattól pénteken az Európa-liga ezüst divíziójának ötödik fordulójában Luxembourgban. Azonban Koch Róbert csapata a másik csoport pénteki eredményei alapján már biztosan bejutott a négyesdöntőbe.

Az eddig veretlen magyarok a kvartett első helyéről várták az összecsapást, miután egy hete Ausztriában a házigazdákat 3-2-re, a miniállam csapatát 3-0-ra, míg a horvátokat 3-1-re legyőzték, csütörtökön pedig újra az osztrákok felett diadalmaskodtak 3-0-ra.

A magyar csapat a vereség ellenére is bejutott a négyesdöntőbe Forrás: Magyar Röplabda Szövetség/Facebook

Koch Róbert szövetségi kapitány együttese jól kezdte a horvátok elleni összecsapást, ám mivel támadási hatékonysága elmaradt a riválisétól, Pesti Marcell pontjai ellenére simán került hátrányba. A második felvonásban szinte végig a magyarok vezettek, de 20-18 után a horvát csapat fordított és megduplázta előnyét. A harmadik szettben az elejétől fogva utóbbiak akarata érvényesült, akik így 3-0-ra nyertek és átvették a vezetést a négyesben.

A találkozó legeredményesebb játékosa Pesti volt 19 ponttal.

Eredmények, B csoport, 5. forduló, Luxembourg:
Horvátország-Magyarország 3-0 (21, 24, 21)

A csoport állása: 1. Horvátország 11 pont/5 mérkőzés (13-6), 2. Magyarország 11/5 (12-6), 3. Ausztria 5/4, 4. Luxemburg 0/4

A magyar válogatott szombaton a házigazda luxemburgi csapat ellen zárja a csoportkört, de a másik csoport pénteki eredményei alapján már biztosan továbbjutott Koch Róbert együttese.