Vágólapra másolva!
Második meccsét is megnyerte a 3x3-as magyar női kosárlabda-válogatott a grazi olimpiai selejtezőtornán. Károlyi Andrea együttese 17-13-ra győzött a holland válogatott ellen.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese csütörtökön 21-10-re legyőzte Fehéroroszországot, így győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőtornát Grazban.

A vihar okozta csúszás miatt a Magyarország-Hollandia összecsapás csütörtök este lett volna, végül átkerült péntek délelőttre.

Medgyessy kosarával indult a hollandok elleni meccs. Mindkét csapat az egypontosakat erőltette, de ebben a magyarok voltak a jobbak, akik hamar 7-3-ra elhúztak. Károlyi Andrea együttese szépen kijátszott támadások után szerezte a pontokat és hatékonyan blokkolta a hollandok próbálkozásait.

Egy időkérés után egy kétpontossal 7-5-re jöttek fel a hollandok, a meccs feléhez érve 9-6 állt az eredményjelzőn a mieink javára. A holland nemzeti csapat három és fél perccel a vége előtt ugyan kiegyenlített (10-10), ám Goree gyönyörű kétpontosával megint a magyar csapat vezetett.

Ezt követően lendületbe jött a válogatott és az egész meccsen remekül játszó Goree vezérletével egymás után dobta a kosarakat, és már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

Második meccsét is megnyerte a női 3x3-as kosárválogatott Forrás: MKOSZ

A végeredmény 17-13 lett a magyar együttes javára, amely a fehéroroszok elleni győzelem után a második meccsét is megnyerte az olimpiai selejtezőtornán.

A szombati folytatásban a Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Klaudia összetételű válogatott 19.05-kor Észtországgal, 21.35-kor pedig Srí Lankával csap össze a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a vasárnapra kiírt negyeddöntőbe.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

Jövő péntektől vasárnapig kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, a magyar férfi és - ha Ausztriában nem szerez kvótát - a 2014 óta Európa-bajnok és kétszeres világbajnoki ezüstérmes női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.