Társoldalunk:

Németországban igazolt a női röplabda-válogatott játékosa

2021.05.28. 16:46

Az előző idényben német bajnoki elődöntős SC Potsdam női röplabdacsapatában folytatja pályafutását a magyar válogatott Németh Anett.

A Bundesliga-klub közösségi oldalának pénteki híre szerint a 19-szeres válogatott feladóátló kétéves szerződést kötött a Német Kupa-döntős együttessel. 

Németh Anett Németországban folytatjaFotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

A 21 éves, Vasas-nevelésű játékos az elmúlt három szezonban az amerikai Coastal Carolina Egyetemen röplabdázott, ahol kétszer is megválasztották az év játékosának. Jelenleg novemberi súlyos térdsérülése után lábadozik, de a felkészülés kezdetére százszázalékos állapotban lesz.

Örülök, hogy a Potsdamba szerződtem, alig várom, hogy elkezdjem a csapattal az edzéseket. Nagyon várom a kihívást, amit a német élvonal jelent" - mondta a klub honlapján Németh, aki a Suhlban szereplő Pallag Ágnes után a második magyar röplabdázó a Bundesliga következő idényében.

A válogatott játékos a hétvégén és jövő héten a magyar válogatottal az Európa-ligában szerepel, új klubjához az augusztus 18-án rajtoló Európa-bajnokság vége után csatlakozik.