Hanga Ádám csapata utolsó másodperces kosárral jutott be az Euroliga-döntőbe

Germany Basketball Euroleague Final Four Barcelona - Olimpia Horizontal
Hanga Ádám (középen) csapata bejutott az Euroliga döntőbe
Vágólapra másolva!
A Hanga Ádámot is foglalkoztató Barcelona az olasz Milano legyőzésével fináléba jutott a férfi kosárlabda Euroliga kölni négyes döntőjében.

A Barcelona az első két negyedben kézben tartotta az elődöntőt, de végig szorosan tapadt a milánói gárda, amely a 29-16-ra megnyert harmadik negyeddel átvette a kezdeményezést. A negyedik játékrészben a katalánok ismét magukra találtak, és Cory Higgins 0.8 másodperccel a dudaszó előtt dobott kosarával bizonyultak jobbnak.

A meccs legeredményesebb játékosa - az Euroliga honlapjának beszámolója szerint - a vesztes olasz csapatban Kevin Punter volt 23 ponttal, míg a katalánoknál Nikola Mirotic 21 ponttal bizonyult a legponterősebb kosarasnak.

Hangának ezúttal epizódszerep jutott csupán, a magyar légiós kevesebb mint nyolc percet töltött a pályán, egyetlen mezőnykísérlete viszont sikeres volt és két pontot ért csapatának, két büntetőjét viszont elvétette.

Hanga Ádám (középen) csapata bejutott az Euroliga döntőbe Forrás: Sputnik via AFP/Mikhail Serbin

A másik elődöntőben a CSZKA Moszkva nagy hajrája a szoros vereséghez volt elegendő a három negyeden át előnyét biztosan őrző Anadolu Efesszel szemben.

A vasárnapi helyosztókon előbb a két vesztes mérkőzik meg 17.30 órától a 3. helyért, majd 20.30-tól kerül sor a döntőre.

Eredmények:
Barcelona (spanyol)-Milano (olasz) 84-82 (27-24, 24-18, 16-29, 17-11)
Anadolu Efes (török)-CSZKA Moszkva (orosz) 89-86 (25-15, 24-22, 22-18, 18-31)