Ambros Martín: Tudjuk, mi lesz a helyes út a következő szezonban

2021.05.30. 17:30

A Győri Audi ETO 32-21-re legyőzte a CSZKA Moszkva csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének vasárnapi bronzmérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Előző nap nagy nyomás alatt nem sikerült kihoznunk magunkból ezt a teljesítményt, amit ma igen. Az ellenfél is egyenlő erősségű volt velünk, és ezért mi is túl görcsösek voltunk. Ezúttal a védekezésben sikerült elvégeznünk azt a munkát, aminek köszönhetően az végig jól működött, emiatt nagyon boldog vagyok. Ez nagy magabiztosságot adott nekünk a támadásainkhoz, így sikerült megnyernünk a mérkőzést. Tudjuk, mit kell csinálnunk a következő szezonban, ez lesz a helyes út" - értékelt a harmadik helyért sikeresen megvívott összecsapás után Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

Olga Akopian, a moszkvaiak kispadjára Martínhoz hasonlóan szezon közben kinevezett vezetőedzője szintén előretekintett a következő szezonra. Nagyon csalódott vagyok a mai teljesítményünk miatt. A Győr ellen mindig nagyon nehéz játszani, ez most sem volt másképp. Ugyanakkor ez a négyes döntő egy jó tapasztalat volt a számunkra, szeretnénk jövőre is visszatérni Budapestre - mondta a final four-újonc együttes vezetője.

Anne Mette Hansen kiemelte, hogy a szombati kudarc után nagyon szerette volna megnyerni a bronzmérkőzést a magyar csapat, hogy a visszavonuló Görbicz Anitát és a Rosztov-Donhoz távozó Eduarda Amorimot egy szép emlékkel tudják búcsúztatni.

Jelene Mihajlicsenko, a CSZKA 19 éves tehetsége a BL budapesti végjátékára épült fel október végén elszenvedett sérüléséből. Örülök, hogy hosszú sérülés után visszatérhetem a pályára. Nem a legjobb arcunkat mutattuk ezen a meccsen, de örülök, hogy a részese lehettem egy ilyen élménynek, mint ez a négyes döntő - mondta a négy góllal csapata legeredményesebb játékosává váló balátlövő.

Ajánlataink