Társoldalunk:

Borzalmas tragédia: a gyerekek szeme láttára a medencében halt meg az edző

2021.06.03. 06:38

Felfoghatatlan tragédia történt Budapesten a Gyarmati Dezső Uszodában. Az 59 éves vízilabdaedző, Molnár Róbert, miközben a medencében a bemelegítő hosszokat úszta, rosszul lett és meghalt. Mindezt a parton lévő, edzésre készülő gyerekek is látták.

„Robi bácsi nem mozog, segítségre van szüksége!" - hangzott el kétségbeesetten több tanítvány szájából, miután észlelték, hogy az edzőjük nem ad életjelet. A mentők percek alatt érkeztek meg, de Molnár Róberten már nem lehetett segíteni. Halálát szívinfarktus okozhatta.

"Esély sem volt megmenteni Robit. Ha közvetlenül ott áll mellette egy orvos, akkor sem lett volna elkerülhető a tragédia" – mondta el a Blikknek Pálinkás Tibor, a Vidám Vízilovak masterscsapatának edzője. Ebben az együttesben játszott Molnár. – Borzalmas ez az egész. Egyelőre felfogni sem tudom a történteket. Egyszerűen nem térek magamhoz. Nekem kellett közölnöm a hírt az élettársával... Robi mindig is vidám, jókedvű, jószívű ember volt. A barátom, akire mindenben számíthattam.  Nemcsak játékosként, hanem edzőként is nagyszerű volt, a gyermekek tisztelték, felnéztek rá. Még mindig a masterscsapat erőssége volt, számíthattunk rá."

Molnár Róbert, aki játékosként többször is meghívást kapott a válogatott keretébe, 1994-ben szerezte meg az edzői végzettséget. A Polo Academy Budapest szakmai stábját 2015 óta erősítette, emellett rendszeresen vízilabdázott a Vidám Vízilovak mastersegyüttesében, amellyel világ- és Európa-bajnok is lett.

Blikk