Sima győzelemmel négy között a Ferencváros a férfi vízilabda-BL-ben

JANSIK Szilárd
Belgrád, 2021. június 3. Jansik Szilárd, a FTC Telekom (b), és AVladan Spaic, a CN Marseille játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC Telekom Budapest - CN Marseille mérkőzésen Belgrádban 2021. június 3-án. MTI/EPA/Andrej Cukic
Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros simán, 14-6-ra nyert a francia CN Marseille ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének csütörtöki negyeddöntőjében. Az elődöntőben az olasz Brescia vár a magyar bajnokra.

Védekezésben és támadásban is összeszedett játékot mutatott be Varga Zsolt együttese, amely sorra védekezte ki a labda nélküli kiállításokból a franciák számára könnyedén megítélt emberelőnyöket. Támadásban a zöld-fehérek tökéletesen használták ki a fórokat, így a találkozó gyakorlatilag két negyed után eldőlt (7-1).

A zöld-fehérek a harmadik negyed végén engedtek kicsit a szorításból, ekkor a délszláv klasszisokkal is felálló franciák hat gólra jöttek fel (10-4).

Jansik Szilárd, a FTC Telekom (b), és AVladan Spaic, a CN Marseille játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott FTC Telekom Budapest - CN Marseille mérkőzésen Belgrádban 2021. június 3-án Forrás: MTI/EPA/Andrej Cukic

A zárófelvonás a papírformának megfelelően "csordogált le", a Ferencváros sima győzelmet aratott.

A magyar csapat - amely az ob I-ben ebben a szezonban csak harmadik lett - a négy között a horvát Jug Dubrovnik és az olasz Brescia összecsapásának továbbjutójával találkozik. A pénteki elődöntő 20.30 órakor kezdődik.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő, Belgrád:
negyeddöntő:
FTC-Telekom Waterpolo – CN Marseille (francia) 14-6 (3-0, 4-1, 3-3, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Funtulisz 4, Vámos 3, Vigvári, Zalánki, Constantin-Bicari 2-2, Jansik Sz. 1

Frissítás: Az olasz AN Brescia lesz a címvédő Ferencváros ellenfele a férfi vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a belgrádi nyolcas döntő pénteki játéknapján. A csütörtöki harmadik negyeddöntőben az olaszok a 2016-os győztes horvát Jug Dubrovnik ellen nyertek 12-10-re. Az FTC és a Brescia a mostani idény csoportkörében kétszer találkozott egymással, az olaszok a Duna Arénában előbb 10-7-re, majd 9-6-ra nyertek. Pénteki elődöntőjük 20.30-kor kezdődik. A másik ágon a szintén olasz Pro Recco a nagyon sima sikerrel elődöntőbe jutó Barcelonetával találkozik.

Jug Dubrovnik (horvát)–Brescia (olasz) 12-10 (3-2, 3-3, 3-3, 3-2)
Pro Recco (olasz)–Waspo Hannover (német) 16-9 (5-2, 4-3, 1-2, 6-2)
CN Barceloneta (spanyol)–Olympiakosz (görög) 22-9 (6-0, 7-2, 6-3, 3-4)