Társoldalunk:

Távozik a nemzetközi kupaindulást kiharcoló magyar kézicsapat vezetőedzője

2021.06.10. 11:08

Távozik posztjáról Alem Toskic, a férfi kézilabda NB I-szereplő Csurgói KK vezetőedzője, aki Szlovéniában folytatja edzői pályafutását.

A klub honlapjának csütörtöki beszámolja szerint azt követően, hogy a szlovén Celje együttese elbukta a bajnoki címét a Gorenje Velenje alakulatával szemben, megüresedett a gárda kispadja, amelyre jelölt lett a Csurgón dolgozó tréner.

Végül az a döntés született, hogy a családjával Celjében élő vezetőedző a nyártól "hazatér" Szlovéniába és a korábbi Bajnokok Ligája-győztes csapatnál folytatja pályafutását.

Alem Toskic 2018-ban még játékosként került Csurgóra, ahol rögtön alapember lett, egy évvel később Bencze József lemondását követően megbízott edzővé lépett elő.

Az idei kiírásban a Csurgó az előzetese kitűzött céljait felülteljesítve ötödik lett a bajnokságban, története során például először nyert Szegeden, a Veszprém ellen pedig első alkalommal szerzett pontot. Mindemellett a Ligakupában is diadalmaskodott és a következő szezonban az Európa Ligában indulhat.