Három gólt dobott a Barcelona kapusa minden idők legsimább kézi-BL-döntőjében - videó

Barcelona kézilabda
Köln, 2021. június 13. A Barcelona játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával, miután 36-23-ra legyőzték a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, Kölnben 2021. június 13-án. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
A Barcelona 36-23-ra legyőzte a dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében, Kölnben.

A spanyol együttes 15. alkalommal játszott döntőt a BL-ben - illetve elődjében, a BEK-ben -, és tizedszer győzött. A legrangosabb európai kupasorozat 1956 óta íródó történetében ez a legnagyobb különbséggel megnyert döntő.

A dánok kezdtek jobban, 5-2-re elléptek, ezt követően azonban kilenc percig nem találtak be, és a spanyolok ebben az időszakban 7-0-s sorozatot produkáltak. Erre reagálva az Aalborg átállt a létszámfölényes támadójátékra, de nem járt sikerrel, a Barcelona ugyanis 16-11-re vezetett a szünetben.

A folytatásban gyorsan eldőlt a meccs, amelynek háromnegyedénél már tíz góllal vezettek a spanyolok. Hiába erőltették létszámfölényes akciókat a dánok, az ellenfél kapusa, Gonzalo Pérez de Vargas háromszor is betalált az üresen hagyott hálóba.

Aleix Gómez kilenc, Timothey N'guessan hat, Luka Cindric öt góllal, Gonzalo Pérez de Vargas 14 védéssel járult hozzá a sikerhez. Az Aalborgban Lukas Sandell nyolc, Nikolaj Christensen négy találatig jutott.

A Barcelona tizedik BL-trófeáját nyerte, amivel megerősítette első helyét a vonatkozó rangsorban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, DÖNTŐ:
Barcelona (spanyol)-Aalborg HB (dán) 36-23 (16-11)
korábban:
a 3. helyért:
Paris Saint-Germain (francia) - HBC Nantes (francia) 31-28 (17-13)