Vágólapra másolva!
Átvették ötkarikás formaruhájukat pénteken a magyar női kézilabda-válogatott tagjai a július 23-án kezdődő tokiói olimpiára.

Az eseményen Háfra Noémi, a magyar bajnok Ferencváros balátlövője az MTI-nek elmondta, bár a megfelelő méretek kiválasztása több órát igénybe vett, a ruházattal teljes mértékben elégedettek, és jó hangulatban vettek részt a próbán.

- nyilatkozta Háfra, aki ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a koronavírus-járvány következtében elrendelt korlátozások értelmében nem lesz lehetőségük szurkolni a versenyhelyszíneken a magyar színeket más sportágakban képviselő honfitársaiknak.

Klujber Katrin (balra) és Háfra Noémi, a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban, amelyeket az Akvárium Klubban vettek át csütörtökön Forrás: MTI/Soós Lajos

"Az idény végén sűrű volt a programunk, de utána volt lehetőségünk három hetet pihenni, ezalatt nekem sikerült teljesen feltöltődnöm, és várom, hogy elkezdődjön az olimpiai felkészülésünk" - mondta Háfra.

Lukács Viktória, a Bajnokok Ligájában bronzérmes Győri Audi ETO KC jobbszélsője úgy fogalmazott, nagyon tetszik neki a formaruha, amelyet nagy megtiszteltetés viselni.

- nyilatkozta Lukács, aki szerint az olimpián kerülhettek volna könnyebb csoportba is, de egyelőre nem az ellenfelekkel foglalkoznak, hanem azzal, hogy elvégezzék a szükséges munkát, mert akkor csak rajtuk múlik majd, mit érnek el az ötkarikás játékokon.

Lukács Viktória, Háfra Noémi és Schatzl Nadine, a Tokióba utazó női kézilabda-válogatott tagjai olimpiai formaruhájukban Forrás: MTI/Soós Lajos

A válogatott hétfőtől Balatonbogláron kezdi meg a felkészülést, majd 28-ától Székelyudvarhelyen folytatja a munkát, július 4-től pedig Siófokon dolgozik tovább.

Jövő héten megkezdi a felkészülést az olimpiára a női kéziválogatott Forrás: MTI/Soós Lajos

Elek Gábor szövetségi kapitány együttese július 6-án Montenegró, július 9-én és 12-én pedig Brazília ellen játszik felkészülési mérkőzést. A csapat július 16-án utazik Tokióba, ahol Norvégiával találkozik edzőmeccsen. Az első olimpiai csoportmérkőzésre július 25-én kerül sor Franciaország ellen.

A magyar női válogatott bő olimpiai kerete:
kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Siófok)
jobbszélsők:
Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
jobbátlövők:
Kiss Nikoletta (Siófok), Klujber Katrin (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
irányítók:
Kovacsics Anikó (Ferencváros), Szucsánszki Zita (Ferencváros), Vámos Petra (Debrecen)
beállók:
Bordás Réka (Debrecen), Helembai Fanny (Vác), Kisfaludy Anett (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők:
Háfra Noémi (Ferencváros), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)
balszélsők:
Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)

Az olimpiai felkészülés menetrendje:
Június 21-26.: Balatonboglár, Nemzeti Kézilabda Akadémia
Június 28.-július 2.: Székelyudvarhely
Július 4-13.: Siófok
Július 16.: utazás Tokióba
Felkészülési mérkőzések, Siófok:
Július 6.: Magyarország-Montenegró 18.15
Július 9.: Magyarország-Brazília 18.30
Július 12.: Magyarország-Brazília 16.00