Megvan a Barcelona új vezetőedzője

kézilabda Antonio Carlos Ortega
03 June 2021, Hamburg: Handball: DHB Cup, MT Melsungen - TSV Hannover-Burgdorf, main round, Final Four, semi-final. Hanover's coach Antonio Carlos Ortega clenches his fists. Photo: Axel Heimken/dpa (Photo by AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Antonio Carlos Ortega lett a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona kézilabdacsapatának vezetőedzője - adta hírül a klub hivatalos oldalán.

A 49 éves szakember 2012 és 2015 között a Telekom Veszprém kispadján is megfordult, azóta a dán Kolding és a német Hannover mellett a japán válogatottat is edzette több-kevesebb ideig.

Ortega játékosként 1994 és 2005 között valóságos klublegendává vált a katalánoknál, és összesen hat BL-t nyert a csapat tagjaként.

A korábbi 146-szoros spanyol válogatott kézilabdázó az edzőlegenda Xavi Pascual helyét veszi át a Barca vezetőedzői pozíciójában, aki búcsúzóul egy tökéletes szezonnal zárta le pályafutását az együttesnél. A 2020-21-es szezonban a katalánok mind a 61 mérkőzésüket megnyerték, így a spanyol liga és a kupa mellett BL-trófea is az övék lett.

Ortega 2024-ig kötött szerződést az immáron tízszeres BL-győztes kézilabdacsapattal.