Zsinórban második meccsén is kikapott az NBA-sztárokból álló amerikai kosárválogatott

Australia v United States GettyImageRank2 the olympic games Horizontal SPORT SUMMER OLYMPIC GAMES BASKETBALL
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 12: Jayson Tatum #10 of the United States dribbles behind his back as he brings the ball up the court against Josh Green #0 of the Australia Boomers during an exhibition game at Michelob Ultra Arena ahead of the Tokyo Olympic Games on July 12, 2021 in Las Vegas, Nevada. Australia defeated the United States 91-83. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai kosárlabda-válogatott az olimpiai játékokra készülve egymás után második felkészülési meccsén kapott ki. Nigéria után ezúttal Ausztrália verte a Team USA-t 91-83-ra Las Vegasban.

Az ausztrálok legjobbja az NBA-ben, a San Antonio Spursben szereplő Patty Mills volt, aki 22 pontot szerzett. Az amerikai csapatban olyan sztárok szerepeltek, mint Kevin Durant, Draymond Green, Damian Lillard, Jayson Tatum vagy Bradley Beal.

Jayson Tatum vezeti a labdát Josh Green mellett Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Ethan Miller

Az ausztrálok a harmadik negyed végén szereztek vezetést a meccs második felében, úgy, hogy az amerikaiaknak 10 pontos előnyük is volt a második félidőben, de a negyedik negyedben is 82-80-ra még a házigazdák vezettek. Innen nyert végül 91-83-ra az ausztrál csapat. Mills a 22 pontjából 10-et a negyedik negyedben szerzett.

Az amerikaiaknál Damian Lillard 22, Kevin Durant 17 ponttal zárt. Sajtóhírek szerint a meccs végén szórványosan kifütyülték az amerikai csapatot a Las Vegas-i csarnokban - vagyis hazai pályán.