Két vereség után Argentínán állt bosszút az amerikai kosárlabda-válogatott

Nigeria v United States GettyImageRank3 the olympic games d'tigers Horizontal SPORT SUMMER OLYMPIC GAMES BASKETBALL
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 10: Bradley Beal #4 of the United States passes against Nigeria during an exhibition game at Michelob ULTRA Arena ahead of the Tokyo Olympic Games on July 10, 2021 in Las Vegas, Nevada. Nigeria defeated the United States 90-87. Ethan Miller/Getty Images/AFP (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Nigériától és Ausztráliától elszenvedett vereség után a tokiói olimpiára készülő az amerikai férfi kosárlabda-válogatott 108-80-ra legyőzte Argentínát Las Vegasban.

A Bem Adebayo, Bradley Beal, Kevin Durant, Zach LeVine és Damian Lillard felállásban kezdő amerikai csapat ezúttal nem ragadt be a rajtnál, és már az első negyedbe komoly előnyre tett szert, miután 33-19-re nyerte a játékrészt a világranglistán a 4. helyen álló dél-amerikaiakkal szemben.

Az amerikai csapat két legeredményesebb játékosa Beal és Durant volt egyaránt 17 ponttal, de nem sokkal maradt el tőlük a 15-ig jutó LeVine, de a 13 pontos Lillard és a 12-t dobó Adebayo is kitett magáért. Az argentin csapatban a 41 éves egykori NBA-játékos, a veterán Luis Scola 16 ponttal zárt.

Az amerikai csapat legközelebb pénteken lép pályára, amikor ismét Ausztrália lesz az ellenfele.