Vágólapra másolva!
A dán férfi kézilabda-válogatott edzője, Nikolaj Jacobsen szerint a jelenlegi körülmények között teljesen felesleges megrendezni a tokiói olimpiát.

A dánok szövetségi kapitánya szerint a rendkívül szigorú korlátozások miatt nincs sok értelme megrendezni az olimpiát, hiszen nagyon nehéz megküzdeni a szabályozásokkal.

A daniasport.hu megírta, hogy a csapat egy minden igényt kielégítő luxushotelben lakik majd, ahol medencék és strand is lesz a közelben, a szobákat azonban - a mecssek és az edzések kivételével - csupán napi egy órára hagyhatják el a játékosok.

mondta Nikolaj Jacobsen.

Nikolaj Jacobsen elégedetlen a körülményekkel Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A Dán Kézilabda Szövetség tárgyalásokat folytatott a japánokkal és végül arra az egyezségre jutottak, hogy a sportolók napi egy órát tartózkodhatnak majd a friss levegőn a medencéknél, emellett a szállásuk mellett található strandon, az Okinawa Island-en nem sétálhatnak.

Tokióban a szabályok elképesztően szigorúak, az összes sportoló mozgását GPS-szel figyelik majd, ugyanis előre meg van szabva, hol és mennyi időt tölthetnek az esemény ideje alatt.

A dán csapat címvédőként érkezik a tornára, az Okinawa Island-re szerdán érkezett meg. A válogatott az első meccsét július 24-én játssza éppen Japán ellen, a férfi torna döntője pedig augusztus 7-én lesz.

A tavalyról idénre halasztott tokiói olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.