Társoldalunk:

A magyar női röplabda-válogatott megnyerte első felkészülési meccsét

2021.07.21. 19:55

Megnyerte első felkészülési mérkőzését a magyar női röplabda-válogatott: az augusztus 18-án rajtoló Európa-bajnokságra hangoló nemzeti csapat mind a négy szettet megnyerte Bakuban a házigazda azeri csapat ellen.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Juhár Dalmára gyomorrontás miatt nem számíthatott Jakub Gluszak. A lengyel szövetségi kapitány minden játszma elején két-három új játékosnak is játéklehetőséget adott, és forgatta a csapatot, amely döcögős kezdést követően egyre magabiztosabb teljesítménnyel nyert. A meccset rendhagyó módon négy szettig játszották.Gluszak értékelésében leszögezte: nem az eredmény volt a fontos, ugyanakkor természetesen azzal is elégedett volt. Sokat kell még javulnunk, de örülök, hogy viszontláttam a pályán az edzésen gyakoroltakat. A magas labdákból elért támadási hatékonyságunknak különösen örülök, mivel ez az egyik gyenge pontunk, és sokat dolgozunk rajta - fogalmazott a szövetségi kapitány, aki bízik abban, hogy Juhár pénteken már bevethető lesz. A két együttes két nap múlva ismét összecsap, ezt követően a magyar válogatott Győrben folytatja a munkát, majd Szombathelyen a Savaria Kupán szerepel Hollandia, Csehország és Azerbajdzsán társaságában.
 

A nemzeti csapat mind a négy szettet megnyerte Bakuban a házigazda azeri csapat ellenForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A válogatott augusztus 20-án a szlovákok ellen kezdi meg szereplését a szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű Eb-n Zadarban (Zára). Ezt követően sorrendben az Eb-újonc svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik.
Az Eb szeptember 4-ig tart, a hatcsapatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.
Eredmény, felkészülési mérkőzés:

Azerbajdzsán-Magyarország 0-4 (-29, -22, -21, -20)