Vágólapra másolva!
A spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona csapatát négy szezon után elhagyó magyar válogatott kosárlabdázót, Hanga Ádámot pénteken hivatalosan is bemutatta új klubja, a Real Madrid. 

A 32 éves magyar kosarassal kapcsolatban nem fukarkodik a dícséretekkel a klub honlapja. Kiemelik, hogy több poszton (irányító, hátvéd) is bevethető, a spanyol liga egyik legjobb védőjének nevezik, és külön méltatják, hogy az előző, a klubja, a Barcelona bajnoki címével végződő idényben 50,7%-kal dobta a hárompontosokat.

A legfontosabb azonban, hogy igazi csapatjátékos, aki a támadások mellett védekezésben is rendkívül hasznos, a pontszerzés mellett pedig a gólpasszok és a lepattanók terén is kiemelkedő produkcióra képes. Mint írják, Hanga az ACB ligában töltött évei alatt 8,6 pontot átlagolt, 3,6 lepattanót szerzett, meccsenként átlagban 2 gólpasszt és 1,2 labdaszerzést jegyzett.

Ugyancsak kiemelik, hogy nagyon jól ismeri a spanyol bajnokságot, hiszen 2011 és 2013 között a Manresa, majd egy szezonra a Baskonia játékosa volt, 2015-től 2017-ig aztán ismét a baszkok, majd 2017-2021 között a Barcelona csapatát erősítette.

Hanga Ádám két évre írt alá a 35 bajnok címével, 28 kupagyőzelmével és 10 Euroliga-győzelmével messze a legsikeresebb spanyol klubnak számító Real Madridhoz.