Vágólapra másolva!
Jövő csütörtöktől szombatig rendezik a női röplabdázók Savaria Kupáját Szombathelyen.

Sarlós Márton csapatvezető tájékoztatása szerint a nemzetközi tornán az Európa-bajnokságra készülő magyarok mindhárom napon 19.30-kor lépnek pályára sorrendben Azerbajdzsán, Csehország és Hollandia ellen.

Az Eb-re is nevezhető 14 játékossal utazik el Szombathelyre a magyar női válogatott Forrás: Magyar Röplabda Szövetség/Facebook

Jakub Gluszak szövetségi kapitány bő keretéből a múlt heti, bakui edzőtábor után a feladóátló Szedmák Réka került ki, így jelenleg 15 játékos készül Győrben az augusztus 18-án rajtoló kontinenstornára - közölte az MTI-vel Sarlós.

Az utolsó keretszűkítés jövő hétfőn lesz, a nemzeti csapat már csak az Eb-re is nevezhető 14 játékossal utazik el Szombathelyre.

Az együttes augusztus 20-án a szlovákok ellen kezdi meg szereplését a szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű Európa-bajnokságon Zadarban (Zára). Ezt követően sorrendben az Eb-újonc svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik.

Az Eb szeptember 4-ig tart, a hatcsapatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.