Társoldalunk:

Mellrákot diagnosztizáltak a magyar kézilabda-válogatott korábbi sztárjánál

2021.08.05. 14:16

Tóth Tímea, a magyar női kézilabdázás történetének egyik legnagyszerűbb alakjánál nemrég mellrákot diagnosztizáltak - írta a Fradi és a Hypo korábbi legendája Facebook-oldalán.

„Nagyon köszönöm azt a sok üzenetet és jókívánságot, amit küldtetek, megkaptam és erőt ad a továbbiakhoz. Rosszindulatú melldaganatot diagnosztizáltak nálam áprilisban, túl vagyok két műtéten és az elkövetkező időszakban kemoterápiás kezelést kapok, nyolcat. Holnap lesz a második kezelés.

Amit tudnotok kell, jól vagyok és ezen a jövőben sem fogok változtatni.

A kezelés utáni 48 óra rosszabb, de utána jól vagyok.

Elkezdtem sportolni és egyre jobban tér vissza az erőm, ami szintén segít átvészelni a nehezebb napokat majd a jövőben is.

Sajnos azt tapasztalom, hogy ez a betegség a nőknél nagyon sokaknál jelen van, viszont nagyon szuper szakemberek vannak az orvosok között akik segítenek leküzdeni a betegséget.

Amit mondanak, azt viszont végig kell csinálni!

Nem szégyen segítséget kérni. Én az első pillanattól kezdve onkopszichológussal dolgozom, ahogy megtudtam a diagnózist. Nem akartam egyedül feldolgozni ezt az egészet, életem legjobb döntése volt. Így sokkal könnyebb végigjárni és megérteni a folyamatokat, érzéseket, ami a betegséggel jár.

Tehát csak annyit szerettem volna közölni veletek, hogy jól vagyok, erős vagyok, lesznek gyengébb pillanataim, de a sport megtanított küzdeni, viselni a terheket.

A szeretteim és a legjobb szakemberek mellettem vannak, tehát minden rendben van és lesz is!"