Társoldalunk:

A magyar férfi kosárcsapatok is ellenfeleket kaptak a BL-ben és az Európa Kupában

2021.08.19. 13:45

A Szolnoki Olajbányász román, lengyel és selejtezős ellenfelet kapott a férfi kosárlabda Európa Kupában, ahol a Naturtex-SZTE-Szedeák a kvalifikációban kezdi meg szereplését.

Az már korábban eldőlt, hogy főtáblás lesz majd maximum 14 olyan csapat, amely vesztesként átkerül a Bajnokok Ligája-selejtezőből a második számú FIBA-sorozat mezőnyébe, továbbá 14 másik együttes is, ezek között szerepelt a magyar bajnokság ezüstérmese, a Szolnok.

A csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a Tisza-partiak a román Oradeával, a lengyel Legia Warszawával és egy selejtezős ellenféllel küzdenek meg a H csoportban.

A Szolnok és a Szombathely is megmutathatja magát az európai kupákbanForrás: MTI/Kovács Tamás

A selejtezők minden ágát egy-egy helyszínen játsszák, a továbbjutás mindig egy mérkőzésen dől el. A negyeddöntőket szeptember 28-án, az elődöntőket másnap, a döntőket pedig október 1-jén vívják.

Az NB I-ben bronzérmes Szeged első ellenfele az északmacedón TFT Skopje lesz, továbbjutás esetén a német Bayreuth következik, majd a harmadik körben az orosz Krasznojarszk vagy az izraeli Hapoel Haifa ellen már a főtábla A csoportja lesz a tét.

A FIBA által szervezett legmagasabb szintű sorozatban, az október 4-én rajtoló Bajnokok Ligájában magyar részről az NB I-címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely indul. A vasiak a lett VEF Rigával, a görög AEK Athénnal és egy selejtezős csapattal találkoznak a csoportkörben.