Vágólapra másolva!
A Pick Szeged 29-29-es döntetlennel kezdte a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2021-22-es szezonját. A magyar bajnok kapusa, Mikler Roland az utolsó másodpercben óriási bravúrt mutatott be a Montpellier játékosával, Gilberto Duartéval szemben.

A két csapat fordulatos mérkőzést játszott egymással, amelyen a Szeged kezdett jobban. Juan Carlos Pastor csapatának már négy gól is volt az előnye, majd a franciák szépen lassan felvették a ritmust.

A második félidő közepére az irányítás mellett a vezetést is átvették a franciák, az utolsó tíz percben a Szegednek háromgólos hátrányból kellett visszajönnie. Ez sikerült is, sőt, ha Dean Bombac nem hibázik az üres kapura az utolsó percben, akkor a győzelemre is jó eséllyel pályázott volna a Tisza-parti együttes.

Így viszont a szegedieknek még izgulniuk kellett a végén, Gilberto Duarte bombájánál pedig Mikler Rolandnak egy óriásit védenie a 29-29-es döntetlenhez.

A Szegednek a győzelem ugyan nem jött össze, de fontos pontot szerzett egyik legnagyobb csoportriválisával szemben. A másik magyar sztárcsapat, a Telekom Veszprém csütörtökön 18:45-től a Paris Saint-Germaint fogadja.