Újjáalakult a DVTK férfi kézilabda-szakosztálya

2021.09.17. 20:13

Hosszú előkészületek után újjáalakult a DVTK 1977-ben megszűnt férfi kézilabda-szakosztálya.

A miskolci egylet pénteki tájékoztatásában Sántha Gergely, a DVTK elnöke kiemelte: a sportág magyar szövetségének és klubjuknak közös érdeke, hogy az északkelet-magyarországi régióban erősödjön a kézilabda, ők pedig mindenképpen szerettek volna a férfi teremsportok felé is nyitni, most megtették az első lépést.

Hozzátette: a DVTK kézilabda szakosztálya 1948-ban alakult, és bár az első időszakban többnyire még nagypályán játszhattak, a kispályás változat térhódítása után csapataik többször végeztek dobogós helyen és számos játékosuk erősítette a nemzeti válogatottat.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke és Kocsis Máté, a magyar szövetség elnökeForrás: dvtk.eu

"A kezdeti időszakban az utánpótlásrendszer megfelelő kialakítására koncentrálunk, de biztos vagyok benne, hogy néhány esztendő elteltével a klubhoz a 24. sportágként csatlakozó kézilabdázóink újra fel tudják venni majd a versenyt az ország legjobb csapataival" - közölte.

Kocsis Máté, a magyar szövetség elnöke kiemelte: a kézilabda az egyik legnépszerűbb sport Magyarországon, a DVTK pedig a legnépszerűbb vidéki egyesület.

"Ebből a kapcsolatból csak és kizárólag valami nagyon jó dolog születhet" - nyilatkozta, majd köszönetét fejezte ki a DVTK vezetőinek, hogy "visszaépítik a magyar kézilabdázás egyik nagy hagyományokkal rendelkező vidéki bástyáját