Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária hazai pályán 33-27-re legyőzte a Podravka Vegeta csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombati mérkőzésén.

Miután az első játéknapon nagy izgalmak közepette 25-25-ös döntetlent játszott, a horvát Podravka ellen kellett megszereznie a győzelmet a zöld-fehéreknek. A magyar bajnok továbbra sem számíthatott hazai irányítóira, Kovacsics Anikóra, Szucsánszki Zitára és Tóth Nikolettre, így Itana Grbicre várt a feladat, hogy vezesse a Fradi játékát.

A túloldalon a horvát válogatott alapemberei mellett román és montenegrói kézilabdázók alkották a csapatot. Közülük Dijana Mugosa, Dejana Milosavljevic és Larissa Kalaus is jól kezdték a mérkőzést, szemben a Ferencvárossal, melynek védekezésében ekkor még nagy lyukak tátongtak.

Angela Malestein remekül játszott, kilenc gólt dobott a Podravka ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az Érd Arénában sorra kerülő összecsapáson a Ferencváros sokáig hátrányban volt, Angela Malestein és Emily Bölk tartották a mieinket. Az első félidőben döntetlent is csupán 6-6-nál, 7-7-nél és 15-15-nél mutatott az eredményjelző, utóbbi egyben a szünetbeli állás is volt.

A fordulást követően Malestein hetedik góljával először vezetett a Fradi a mérkőzésen. A jobbszélső remekül játszott, ahogyan a bravúrokat bemutató Janurik Kinga is. A mieink védekezése kezdett összeállni, ami hibákra kényszerítette a Podravkát. (19-16)

A 40. percben a magyar csapat hatgólos előnyre tett szert, Szöllősi-Zácsik Szandra szintén óriásit játszott, ahogyan Klujber Katrin is be tudott találni. (24-18) Neven Hrupec, a Podravka vezetőedzője hétgólos hátrányban időt kért, ami után a horvátok megpróbáltak a kapott gólok után gyors középkezdésből eredményesek lenni.

Ez komoly változást nem hozott, a két együttes közötti nagy különbség megmaradt a végére,

a Fradi 33-27-es sikerével megszerezte első győzelmét az idei BL-szezonban.

A találkozó legeredményesebb játékosa Angela Malestein lett, kilenc góllal. A Podravkában Milosavljevic és Mugosa is öt-öt találattal zárt.

A Ferencváros a következő fordulóban a Rosztov-Don vendége lesz, szeptember 25-én, szombaton.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló
FTC-Rail Cargo Hungária - Podravka Vegeta (horvát) 33-27 (15-15)