A Győri Audi ETO dél-koreai játékosának remeklésével nyert a női kézi-BL-ben - videó

kézilabda Győri Audi ETO Ryu Eun-hee
Győr, 2021. szeptember 11. A győri Ju Unhi a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Vipers Kristiansand mérkőzésen a győri Audi Arénában 2021. szeptember 11-én. A Győr 35-29-re legyőzte a címvédő norvég csapatot. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO idegenben 31-26-ra legyőzte a Krim Ljubljanát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombat esti mérkőzésén.

Az ETO valósággal lehengerelte a címvédő Vipers Kristiansandot az első fordulóban, így Ambros Martín csapata bizakodva utazhatott a nyáron megerősödő szlovén együtteshez. A Krimbe olyan klasszisok érkeztek, mint amilyen Allison Pineau, Dragana Cvijic, Andrea Lekic vagy Barbara Arenhart, de egy hete ennek ellenére is kikaptak a Savehoftól.

Most sem kezdődött valami jól a számukra az összecsapás, ugyanis Veronica Kristiansen és Ryu Eun-hee remek játékával a Győr 6-1-re elhúzott az első tíz percben. Amint lecsökkent a technikai hibák száma a hazaiaknál, egyből közelebb tudtak zárkózni - Pineau az olimpián mutatott fantasztikus formáját átmentette új klubjába is. (9-10)

Linn Blohm is megszerezte első BL-gólját az ETO mezében, és az új igazolások közül Háfra is eredményes tudott lenni. A szünet előtti percekben a Krim már méltó ellenfele tudott lenni a zöld-fehéreknek, Barbara Arenhart pályára küldése is javította az esélyeiket.

A dél-koreai Ryu a második félidőt is remekül kezdte, ami a győri kapuba beálló Amandine Leynaud-ról is elmondható: a francia olimpiai bajnok kapus kivédte Katarina Krpezs hétméteresét, a mieink ismét elhúzni látszottak. (13-17) A Győrnek a 38. percre már tíz különböző gólszerzője volt, ez is mutatta, hogy a nyári erősítések után a tavalyinál mélyebb kerete lesz ebben az idényben az ötszörös BL-győztesnek.

A két csapat közötti különbség a következő időszakban két-három gól között mozgott az ETO javára. Ryu három védőt tempózott ki, majd lőtte vissza a labdát a rövid felső sarokba, majd Schatzl Nadine is szépen tempózta ki a szlovén kapust.

Ahogyan telt az idő, egyre kevésbé volt benne a fordulat a mérkőzésben, sőt! Az utolsó tíz percre fordulva Lukács Viktória góljával kialakult az addigi legnagyobb különbség a két klub között - Uros Bregar 28-23-as győri vezetésnél időt kért, de hiába.

Négy perccel a vége előtt Leynaud védései és Ryu hatodik gólja eldöntötték a két pont sorsát - a jobbátlövő végül hét találattal zárt, aminek köszönhetően Veronica Kristiansennel holtversenyben a mezőny legeredmnéyesebbje lett.

A Győr 31-26-ra győzött Ljubljanában.

A magyar csapat legközelebb szeptember 26-án, vasárnap lép pályára, amikor az Audi Arénában a CSZKA Moszkvát fogadja.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló
Krim Ljubljana (szlovén) - Győri Audi ETO 26-31 (12-13)