A THW Kiel nyerte a világ legerősebb kézilabda-bajnokságának szuperrangadóját

2021.09.19. 15:44

A THW Kiel könnyedén, 33-23-ra legyőzte az ősi rivális Flensburg-Handewitt csapatát a német kézilabda-bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén.

Nem volt esélye a sérülésektől sújtott Flensburgnak a pontszerzésre a Wunderino - leánykori nevén Sparkassen - Arenában. A vendégek alapemberei közül a hátsó posztokon csupán Jim Gottfridsson és Mads Mensah Larsen állt Maik Mahulla rendelkezésére, ami már a meccs előtt megpecsételte az alig tíz mezőnyjátékost nevező együttes sorsát.

Sander Sagosen hét gólt dobott a rivális Flensburg kapujábaForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Frank Molter

Ha ez nem lett volna elég, a THW kapusa, Niklas Landin remek teljesítménnyel, kulcspillanatokban bemutatott védésekkel vette el a Flensburg játékosainak a kedvét. A túloldalon menet közben pályára lépő szintén dán kapus, Kevin Möller is jól szállt be, és 12 védésével valamelyest szorosan tartotta a mérkőzést.

A 40. perc körül viszont elkezdett kijönni a két csapat közötti különbség a hét góllal záró Sander Sagosen mellett a kieliek jobbátlövői, Harald Rendkind és Steffen Weinhold is remek teljesítményt nyújtottak.

A Kiel 33-23-ra legyőzte riválisát, amivel a Bundesliga végelszámolásánál egy esetleges pontazonosságból nagy eséllyel ők jönnének ki jobban.