Társoldalunk:

Amerikai kosarast igazolt a Sopron Basket

2021.09.22. 13:00

Hétvégén kezdődik a magyar női kosárlabda-bajnokság és októberben az Euroliga is elrajtol. Ezekre többek közt egy új játékossal is készül a Sopron Basket.

"Shey Peddy személyében új játékossal bővül a keretünk. Érkezésével akár egy második Yvonne Turnert is találhatunk, hiszen rengeteg a párhuzam a két játékos pályája alakulásában és bizonyos fokig a karakterükben is" - mondta a klub ügyvezetője, Török Zoltán.

A soproniaknak azt követeően kellett igazolniuk, hogy kiderült, Napheesa Collier a WNBA szezont követően, egészségügyi okokra hivatkozva nem tud még decembertől sem a csapat rendelkezésére állni. A tengerentúlon Bri January és csapata fantasztikusan teljesít, ami azt jelenti, hogy akár a teljes október folyamán nélkülözniük kell az irányítót.

Shey Peddy a Phoenix Mercury mezébenForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Christian Petersen

"Talán azt sem kell magyarázni, hogy Collier olimpiai bajnokként mekkora veszteség a csapat potentált játékerejét tekintve. Itt szeretném megjegyezni, hogy Colliert egész szezonra szerződtettük, december 1-től továbbra is a játékosunknak tekintem és ennek megfelelően fogunk eljárni vele kapcsolatban. Shey Peddy az utolsó phoenixi mérkőzését követően 5 nappal csatlakozik hozzánk, a teljes szezonra érkezik. Ahogy azt már az Euroliga sorsolást követően is nyilatkoztam, ebben az évben türelmet kérek szurkolóinktól, mert a rajtra koránt sem tud összeállni csapatunk. A fentebb vázolt események tükrében ez még inkább igaz" - mondta Török Zoltán a soproniak honlapjának.