Vágólapra másolva!
A Hydro Fehérvár AV19 3-2-re legyőzte a vendég Villachot az osztrák jégkorongliga (ICEHL) alapszakaszának vasárnapi játéknapján, így négy fordulót követően is veretlen - egyedüliként a 14 csapatos mezőnyben -, és vezeti a tabellát.

A válogatott hátvéd, a sérült Stipsicz Bence változatlanul nem tudta vállalni a játékot, de nélküle is remek rajtot vett az első három fordulóban veretlen Fehérvár.

A 3. percben Tim Campbell távolról, 1:15 perc múlva pedig Colin Jacobs közelről volt eredményes. A folytatásban is nagy volt a hazaiak mezőnyfölénye, ám a 10. percben kissé váratlanul szépített a Villach.

Negyedik mérkőzését is megnyerte a Fehérvár az osztrák ligában Forrás: Soos Attila, Fehérvár AV 19, Facebook

A második harmad ugyancsak Volán-góllal indult, és megint a Jacobs-Terbócs István kettős hozta össze. A hátrányban lévő vendégek nehezen tudták kordában tartani indulataikat, és ennek nyomán többször kezdeményeztek dulakodást. Így nem tudott ismét felpörögni a mérkőzés, csak a harmadik játékrészben.

Ekkor komoly erőket mozgósítottak az osztrákok, és az 53. percben megint betaláltak, igaz, ezt súlyos védelmi hiba előzte meg, a védők veszélyes területen adták el a korongot, ráadásul ekkor a hazaiak voltak emberelőnyben.

A végjátékban kockáztatott az egyenlítésért hajtó Villach, de nem járt sikerrel.

Eredmény:
Hydro Fehérvár AV19-Villach (osztrák) 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)
a Fehérvár gólszerzői: Campbell (3.), Jacobs (5., 23.)