Vágólapra másolva!
A Pick Szegednél a nyáron jó néhány változás történt, ami a játékoskeretet is érintette. Számos tehetséges fiatal is érkezett a magyar bajnoki címvédőhöz, és közülük eddig az az Imanol Garciandía nyújtja a legjobb teljesítményt, akitől a legkevésbé vártuk.

A 26 éves spanyol jobbátlövő a PAUC együttesétől érkezett, és 1+2 éves szerződést kötött a Tisza-partiakkal. Ha úgy folytatja, ahogyan elkezdte szereplését a kékeknél, könnyen lehet, hogy még hosszabb ideig láthatjuk majd Juan Carlos Pastor kezei alatt.

Garciandía eddig mindhárom BL-mérkőzésén rendkívül stabil játékot nyújtott, legutóbb talán picivel többet is: a Meshkov Brest ellen aratott 28-25-ös siker alkalmával ő volt az, aki beindította a csapatot a találkozó elején. A Szeged első öt találatából négyet is ő bombázott a fehéroroszok kapujába - az utolsó percekig tartotta hibátlan lövőmutatóját, és csupán a nyolcadik helyzetét nem tudta góllal zárni.

A spanyol kézilabdázó eddig 12 góllal vette ki a részét abból, hogy a Szeged elmondhassa magáról azt, hogy a Vardar Szkopje melletti egyedüli veretlen csapat legyen az ebben a szezonban rendkívül kiegyenlítettnek tűnő mezőnyben.

Garciandíánál csupán a büntetőket is lövő másik új igazolás, Sebastian Frimmel és a mindig kiegyensúlyozott, a hétméteresekhez szintén néha odaálló Mario Sostaric volt eredményesebb 15, illetve 13 találattal.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a jövő héten nem rendeznek mérkőzéseket a válogatott szünet miatt. A Szeged legközelebb október 14-én lép pályára, amikor a Máthé Dominikkal felálló Elverumot fogadja az Újszegedi Sportcsarnokban.