A fél kubai válogatott eltűnt a mexikói baseball-világbajnokságról

virus Horizontal
View of the empty stadium during the inauguration of the 60th National Baseball Series, in the city of Matanzas, on September 12, 2020, amid the Covid-19 coronavirus pandemic. (Photo by STRINGER / AFP)
Vágólapra másolva!
Kilenc kubai sportoló hagyta el a csapatát a Mexikóban rendezett U23-as baseball-világbajnokságról a bronzmérkőzést követően.

Az október 2-án véget ért világbajnokságra elutazott 23 fős kubai csapatból kilencen szívódtak fel az utolsó mérkőzést követően, amit egyébként elvesztettek a Kolumbiával szemben a bronzéremért. A tornát a Mexikó északi részén lévő Sonora államban rendezték, ami viszonylag közel található az Egyesült Államokhoz, leginkább Arizonához.

Az olimpiai hírekre szakosodott Insidethegames.biz oldal szerint korábban még egyetlen sporteseményről sem tűnt el egyszerre ennyi kubai sportoló.

A vb-t történetes osárn először Venezuela nyerte, miután a döntőben 4-0-ra legyőzte Mexikót. A torna a a legtöbb latin-amerikai játékos számára a legfontosabb alkalom, hogy felhívja magára az amerikai profi liga (MLB) figyelmét.

Összefoglaló a torna éremmeccseiről: