Vágólapra másolva!
Sipos Adrián szerint hasznos volt a részben hazai rendezésű januári Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott csütörtökön kezdődött és szombaton véget ért edzőtáborozása.

"Minden összetartásnak van értelme. Régen találkoztunk, hiszen tavasz után voltunk együtt ismét. Jó találkozni a válogatottbeli társakkal, újra átvettük a figurákat, felfrissítettük a régi emlékeket" - nyilatkozta az MTI-nek a 39-szeres válogatott Sipos a BOK Csarnokban rendezett Grand Handball Day elnevezésű eseményen.

Hozzátette, bár még 96 nap van hátra a magyar-szlovák közös rendezésű Eb rajtjáig, a torna már szóba került a játékosok körében.

- mondta a beálló.

Sipos Adriánra fontos szerep hárulhat a magyar válogatott védekezésében a januári Eb-n is Forrás: Kovács Anikó - MKSZ

A Telekom Veszprém július végén jelentette be, hogy két évre szerződtette Sipost a Tatabánya együttesétől. Mint elmondta, számára is váratlan volt a váltás, mert úgy ment el nyaralni, hogy Tatabányára tér majd vissza, végül azonban a Magyar Kupa és a SEHA Liga címvédőjéhez vezetett az útja.

"Nagyon örültem neki, de igazából én is egyik pillanatról a másikra tudtam meg"

- fűzte hozzá.

A hirtelen jött lehetőség ellenére Sipos játékán, illetve a csapat teljesítményén egyáltalán nem látszik, hogy csak két és fél hónapja igazolt a klubhoz. Mint megjegyezte, örül neki, hogy a legtöbben így látják, mert sokat dolgozik, illetve dolgoznak ezen, a szakmai stáb pedig sokat segít neki, mindig megbeszélik a hibákat és a jó dolgokat is.

A Veszprém a bajnokságban egyelőre százszázalékos, a Bajnokok Ligájában pedig hazai pályán a Paris Saint-Germaint és a címvédő Barcelonát is legyőzte. A védekező-specialista Sipos hangsúlyozta, hogy utóbbi két mérkőzés mindenképpen pályafutása eddigi legnagyobb meccsei közé tartozik.

"Extra meccset játszottunk a legjobb ellenfelekkel szemben. Aki járt már a veszprémi csarnokban telt házas találkozón, az tudja, milyen érzés ilyenkor ott szerepelni. Brutális, ezt mindenkinek csak kívánni tudom" - idézte fel a szeptemberi rangadókat.

Ligetvári Patrik úgy fogalmazott, rövid időt töltött együtt a válogatott Budaörsön, de nagyon jó és hasznos volt az összetartás.
"Gyakoroltunk bizonyos figurákat, és remélhetőleg ezeket az Európa-bajnokságon kamatoztatni tudjuk. Hamarosan, novemberben ismét lesz összetartásunk, illetve egy edzőmeccsünk a bosnyákokkal" - mondta az MTI-nek a Veszprém átlövője.

Hangsúlyozta, mivel immár a klubcsapatában is számítanak rá védekezésben és támadásban is, még egyszerűbb a helyzete a válogatottban, és sokkal több önbizalma van. Mint elmondta, nagyszerűen érzi magát, bár a saját teljesítményével sohasem lehet elégedett, még akkor sem, ha jól játszik, mert mindig jobbat akar nyújtani.

Ligetvári Patrik (balra) és Sipos Adrián ősszel a Veszprémben szokhatnak össze a januári hazai rendezésű Európa-bajnokságra Fotó: Koncz Márton - Origo

- nyilatkozta az MTI-nek.

A 24 csapatos tornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban. A magyar válogatott a budapesti B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával, 16-án 18 órától Portugáliával, majd 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe.

Az egyik középdöntő-csoportnak Pozsony, a másiknak Budapest ad otthont, majd az elődöntőket, a bronzmérkőzést és a finálét a magyar fővárosban rendezik.