Öt játékosa lett koronavírusos a norvég női kézilabda-válogatottnak

2021.10.13. 10:45

A norvég női kézilabda-válogatott öt játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje a hétvégi szlovéniai EHF Euro-kupa-mérkőzést követően.

A norvégok előbb október 7-én hazai pályán verték simán 29-17-re a szlovéneket, majd október 10-én már idegenben is győzött 26-21-re. A csapat több játékosa ezt követően lett beteg, és adott pozitív koronavírusteszt-ereményt. Az Európa-bajnoki címvédő csapatorvosa szerint azonban nem a hazánkkal szomszédos nyugat-balkáni országban fertőződtek meg, hanem még az indulás előtt Norvégiában.

"Ez már unalmas. Különös, hogy a Vipersszel másfél évig megbirkóztunk a fertőzéssel, de most, hogy mindenki be van oltva, hirtelen elkaptuk. Ez jelzi, továbbra is óvatosnak kell lennünk" – idézi a vg.no cikke alapján Ole Gustav Gjekstadt, a Vipers Kristiansand vezetőedzőjét a Nemzeti Sport Online.

Gjekstad azért is lehet dühös, mert az egyik bizonyítottan fertőzött játékos éppen az ő csapatában, a Bajnokok Ligája-címvédő Vipersben kézilabdázik. A csapat nem is tartotta meg a kedd délelőtti edzést, pedig szerdán már bajnoki mérkőzés, a hétvégén pedig BL-találkozó vár rá a török Kastamonu ellen.