Vágólapra másolva!
Magabiztos játékkal, 67-43-ra nyert a Sopron Basket a Győr ellen a női kosárlabda NB I 5. fordulójában lejátszott mérkőzésen. A meccs csak az első negyedben volt izgalmas, a második negyedtől a Sopron óriási fölényben játszott.

A két csapat ellenkező előjelekkel várta a megyei rangadót. A Sopron fantasztikus formában van, az Euroligában a héten a lengyel Gdynia otthonában nyert, s ez már a második idegenbeli győzelme volt Gáspár Dávid csapatának. A Győr a hát közben Törökországban szenvedett vereséget az Európa Kupában.

Ennél is nagyobb baj érte a győri együttest szombaton, amikor a csapat amerikai játékosa, Aari McDonald bejelentette, hogy távozik a győri együttestől.

Az amerikai játékos ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta Iványi Dalma vezetőedzőt és az egész csapatot is. Természetesen a meccs esélyese a bajnok Sopron volt, de McDonald lelépése után az erőviszonyok még inkább egyértelműnek tűntek.

Gáspár Dávidnak, a Sopron edzőjének csak az első negyed játéka okozott némi bosszúságot Forrás: Tóth Zsombor

Soproni szempontból nehezen indult a meccs. A rengeteg elhibázott dobás jellemezte játék a győrieknek feküdt valamivel jobban. 7-2-es soproni vezetésről 7-9 lett az állás, amikor Gáspár Dávid kénytelen volt időt kérni.

Ez a 7-0-s győri roham és az edző szavai helyretették a Sopront.

4-0-s hazai futás következett, de a hibák száma nem csökkent. Az első negyed után 11-9 volt az állás a Sopron javára. A vendégeknél Török Ágnes dobott 6 pontot, a hazaiaknál Jovanovics volt a legeredményesebb 5 ponttal.

A hazaiak ugyanúgy 4-0-s rohammal kezdték a második negyedet, ahogy az elsőt befejezték. Ekkor már 15-9 volt az állás. A második negyed első győri kosarát Dombai Réka szerezte. 15-11-nél a győriek edzője, Iványi Dalma időt kért, de ez sem segített. A Sopron egyre inkább magára talált és fokozatosan növelte a különbséget. A 15. percben már 22-13 volt az állás.

A győriek teljesen összezuhantak. Gabby Williams triplájával már 29-15-öt mutatott a tábla, ez a meccs tehát gyakorlatilag eldőlt.

A nagyszünetben 32-17-re vezetett a Sopron. A mezőny legeredményesebb játékosa a soproni Jovanovics volt 11 ponttal.

Gabby Williams (a labdával) a Sopron csapatának egyik legjobbja volt a Győr elleni meccsen Forrás: Tóth Zsombor

Innentől kezdve már tényleg csak az volt a kérdés, hogy a második félidőben mekkora különbséget alakít ki a Sopron. Gáspár Dávid nyugodtan cserélhetett, megfelelően tudta rotálni a játékosait. Ez pedig azért sem volt mindegy, mert a jövő héten újabb Euroliga meccs vár a Sopronra az olasz Schio ellen.

Csendesen csordogált a meccs, a győriek hitehagyottan játszottak, a Sopron 46-30-ra vezetett az utolsó negyed megkezdése előtt.

A negyedik negyed 2. percében Varga Alíz süllyesztett el egy triplát a győri kosárban, így a hazaiak vezetése átlépte a 20 pontos határt (51-30). A győriek tehát csak asszisztálni tudtak a bajnokcsapat játékához, a Sopronnak pedig - az első negyed kisebb megingásaitól eltekintve - remek felkészülési meccs volt ez a csütörtöki Schio elleni csatára.

Az összes pályára lépő soproni játékos dobott legalább egy pontot,

a mezőny legeredményesebb kosarasa a 14 pontig jutó Varga Alíz volt.

Női kosárlabda NB I, 5. forduló: Sopron Basket - UNI Mély-Út Győr 67-43 (11-9, 21-8, 14-13, 21-13)
A Sopron legjobb dobói: Varga A. 14, Határ 13, Williams, Jovanovics 11-11.
A Győr legjobb dobói: Török 13, Dombai 11.