Társoldalunk:

Megdöbbent a felesége: kiderült, miben halt meg a gyereke születésnapján a sztársportoló

2021.10.19. 13:23

Közel két hónappal a halála után derült ki, mi okozta augusztusban Jimmy Hayes megdöbbentő halálát. A 31 éves korában, kisfia második születésnapján meghalt NHL-sztárról a családja árulta el, hogy kábítószer-túladagolás okozta a tragédiát.

A boncolás kiderítette, hogy Hayes halálát egy drogkoktél – kokain és erős fájdalomcsillapító gyógyszer – idézte elő.

„Biztos voltam benne, hogy semmi köze drogokhoz, azt hittem, talán szívinfarktust kapott. Sokkoló volt megtudni, mi történt" - nyilatkozta a két kisgyermekkel egyedül maradt özvegy, Kristen Hayes - írja a Ripost.

A dráma részleteiről beszámoló The Boston Globe idézte a gyászoló apát is, aki viszont tudott az otthon holtan talált fia függőségéről. A 2018-ban, 334 meccs után véget ért NHL-karrierje során ugyanis Hayes rászokott a fájdalomcsillapító gyógyszerekre. A visszavonulása után sem tudott szabadulni tőlük.

„Körülbelül tizenhat-tizenhét hónapja kis változást érzékeltem Jimmy viselkedésében. Rákérdeztem nála, jól érzem-e, hogy problémája van a tablettákkal" - mesélte Kevin Hayes, aki nem véletlenül vette észre az apró jeleket: korábban maga is gyógyszerfüggő volt.

„Egy időben sérülésekkel küzdött, akkor szokott rá a fájdalomcsillapítókra. Három héttel a beszélgetésünk után Jimmy fölhívott, és bevallotta: 'Apu, gyógyszerfüggő vagyok'. Ezután szakértő segítségét kérte, és minden jel arra utalt, hogy úton van a gyógyulás felé" - mondta a hokis apja, hozzátéve: azért tárták nyilvánosság elé fia halálának valódi okát, hogy a példáján tanuljanak más sorstársai.